1 av 4
- Foto: Faksimil SVT
2 av 4
- Foto: Faksimil SVT
3 av 4
- Foto: Faksimil SVT
4 av 4
- Foto: Faksimil SVT

Hon vann kampen mot kyrkogården – om mördade sonens rosa gravsten

Ronnys familj har kämpat i över ett år för att få ha kvar Ronnys gravsten.


23-åriga Ronny Johansson mördades av två män för ett år sedan. Mamman Annelie Sundlöf ansökte då om den rosa gravstenen som familjen ville ha åt Ronny, vilket inte var några problem.

En vecka senare fick Annelie ett samtal om att gravstenen måste bort på grund av att den bryter mot regelverket som säger att stenen måste vara natursten, vilket en rosa sten inte räknas som.


Faksimil SVT

Att sonens sten skulle vara rosa har varit en självklarhet för familjen. Det var Ronnys färg, hans hår, bilar och kläder var rosa.

En ständig kamp

Nu ska hela Ronnys grav flyttas till ett nytt gravkvarter.


Faksimil SVT

– Vi har inte kunnat bearbeta sorgen efter Ronny för det har hela tiden varit en kamp. Kyrkan har gjort fel från början till slut, och det är väl det de kommit på nu, säger Annelie till Aftonbladet och fortsätter:

– Det här är enda lösningen de kan ge oss nu, att flytta hela graven.

På fredag ska familjen samlas när Ronnys urna läggs i jorden vid den nya graven. Nu hoppas Annelie på att få kunna bearbeta sorgen på riktigt efter Ronny.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.