1 av 2
- Foto: tt bild
2 av 2
- Foto: tt bild

Barn skulle sjunga "slå mig hårt i ansiktet" – kränkta föräldrar rasar

"Jag vill gärna vara en modern morsa som hänger med. Men är det bara jag som tycker det här verkar helt rubbat?", skriver en mamma på Facebook.


Förra året var det många svenskar som kände sig kränkta över att behöva gå runt och lyssna på Thomas Stenströms hit "Slå mig hårt i ansiktet" precis hela. jävla. tiden.

Och nu har ett gäng föräldrar på Gotland rasat på låten – men av en liten annan anledning. Det var när eleverna på Lyckåkerskolan i Visby kom hem med texten till sommardängan och sa att de skulle sjunga den i skolan som föräldrarna tappade det fullständigt.

"Jag vill ju gärna vara en modern morsa som hänger med. Men är det bara jag som tycker att det här verkar helt rubbat?", ska en förälder ha skrivit på Facebook, enligt Hela Gotland.

Bildkälla

En annan förälder har reagerat på att ungarna inte riktigt vet vad låten handlar om. Och det kanske beror på textrader som:

"Slå mig hårt i ansiktet så får jag känna att jag lever, skjut mig här och nu för nu kan jag dö",

"Huvudet ner i asfalten så får jag känna att jag lever"

Bild:TT

"Dra mig över grusgången för jag vill känna att jag lever,

Dra mig genom staden hem till dig,

Kyss mig över bröstkorgen så får jag känna att jag lever".

Rektorn på skolan, Andreas Larsson, har full förståelse för moralpaniken, och säger nu att låten ska bytas ut – trots att eleverna valt låten själva.

– Det gick för fort. Generellt sett har vi ett uppdrag att även visa kulturella inslag som kan vara lite obekväma men då måste man förbereda det och även informera föräldrarna. Det har vi inte gjort i det här fallet. Läser man bara texten utan att förklara den är det ju ingen lämplig låt att framföra för barn, säger rektor Larsson till Hela Gotland.

Om du mot all förmodan glömt bort hur låten går så har du musikvideon här:


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
är det här överhuvudtaget rimligt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Blinken till Peking – ska pressa Kina om kriget

Trots gängvåldet – inget rår på knarkpriserna

Pandemi, inflation eller gängkrig – inget verkar bita på de historiskt låga gatupriserna på narkotika, enligt en ny rapport. Det visar på svårigheterna med att bekämpa den här marknaden, säger Ulf Guttormsson vid organisationen CAN.

Klart uppåt på Asienbörser

1 timme sedan
Det var klart uppåt för ledande index på Asienbörserna i onsdagens handel, till en del förklarad av optimism om de stora techbolagens utveckling.

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

2 timmar sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.