1 av 4
- Foto: tt bild
2 av 4
- Foto: tt bild
3 av 4
- Foto: tt bild
4 av 4
- Foto: tt bild

Svindyra fusket – så mycket kostar en färdig skoluppsats

För den som vill ha en examen men som inte är beredd att lägga ner något arbete finns det en ohederlig och otillåten lösning – men dyrt är det.


Ett företag i Malmö har nu avslöjats för att ha sålt uppsatser till universitetsstudenter i Lund. Den som vill fuska och som har råd kan till och med få en hel C-uppsats skriven åt sig, utan att behöva lyfta ett finger. Men billigt är det inte.

– 35 000-40 000 för en hel C-uppsats om du vill att vi gör allting, säger en som jobbar på företaget till Sveriges Radio Malmöhus.

Man kan även köpa en magisteruppsats, då hamnar prislappen på 45 000 kronor.

– Spökskrivarna har funnits länge och de finns internationellt också. Det är en välkänd problem men det är ändå många lärare som är inte medvetna att de finns, säter Mattias Alvteg, som jobbar med att stoppa fusket, vid Lunds Universitet till SR.

Men det är inte bara färdiga C-uppsatser och magisteruppsatser som säljs. Även mindre uppgifter finns tillgängliga för den ohederlige studenten med pengar på fickan.

– Normalt tar jag 1 400 kronor per sida, säger spökskrivaren till SR.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk robotattack mot Charkiv

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.