Det är Svea hovrätt som sänker straffet.
1 av 2
Det är Svea hovrätt som sänker straffet. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Straffet mot åklagaren sänks.
2 av 2
Straffet mot åklagaren sänks. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX / TT

Kvinna våldtogs två gånger på samma kväll – nu åtalas två män

När kvinnan flydde från platsen där hon blev våldtagen blev hon överfallen igen.


Det var på natten den 23 augusti tidigare i år som en kvinna blev våldtagen två gånger i närheten av Tosteröbron i Strängsnäs.

Enligt kvinnans anmälan har den första våldtäkten inträffat mellan klockan 01.00 och 01.30. När hon sedan flydde från platsen så blev hon överfallen igen, cirka tio minuter senare och av två personer. Den ena hade hållit fast henne samtidigt som den andre förgrep sig på henne.


TT

En 31-årig man och en 39-årig man anhölls senare i september för misstanke om våldtäkt och har sedan dess suttit häktade. Idag åtalades dem båda, skriver Aftonbladet.

31-åringen åtalades för grov våldtäkt och sexuellt ofredande, och 39-åringen för våldtäkt. En tredje man har varit misstänkt tidigare men har avskrivits.

En av männen åtalas också för sexuellt ofredande mot en annan kvinna.

/
/
Dom
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.