Drottningholms slott i Stockholm
1 av 2
Drottningholms slott stängs av för visning. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Kung Carl XVI Gustaf drottnings Silvia prinsessan Madeleine
2 av 2
En del av kungafamiljen - Foto: Foto Mattias Edwall, Kungahuset.se / Photo Mattias Edwall, The Royal Court, Sweden. Images must not be sold on to, or distributed to, third parties. Images must not be archived. Images must not be copied. Images of the Royal Family are free for use by the

Drottningholms slott avstängt – av säkerhetsskäl

De populära visningarna kring Drottningholms slott ställs nu in. En av anledningarna är den höjda hotnivån.


Visningarna av Drottningholms slott i Stockholm ställs in. Det förhöjda säkerhetsläget i landet ligger bakom en av anledningar till att rundvandringarna ställs in.

– Både på grund av årstid och det förhöjda säkerhetsläget har man valt att stänga visningsdelen, som är en begränsad del i slottet, säger Hovets informationschef Margareta Thorgren till Svenska Dagbladet.

Förra helgen var första helgen som har hållts stängt. Dock hålls parken, butiken och kaféet håller öppet som vanligt. Den 5 och 6 december planeras en julmarknad som dock ska bli av. Stockholms slott fortsätter dock att hålla visningar som vanligt.

– Men självklart är det en högre säkerhet för att komma in och så vidare till följd av säkerhetsläget, säger Margareta Thorgren till Svenska Dagbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.