14-åringen hittades på isen efter fem timmar.
14-åringen hittades på isen efter fem timmar. - Foto: TT BILD

14-årig pojke saknades efter skridskotur på sjö – hittades efter fem timmar

En pojke var ute och åkte skridskor på sjön Roxen i Östergötland med sin familj. Han var försvunnen i fem timmar men hittades vid liv.


Den 14-åriga pojken som var försvunnen efter skridskotur med sin familj på sjön Roxen i närheten av Sättuna i Östergötland har hittats. Den försvunna pojken var vilse på Roxen i minus 18 grader i cirka fem timmar innan han hittades.

– Han är välbehållen men nedkyld. Han har förts till sjukhus för kontroll, säger Göran Johansson vid Sjöräddningssällskapet i Arkösund till Corren, vars svävarbesättning hittade pojken på isen.

Oron fanns tidigare om att isen skulle kunnat vara opålitlig och att det skulle finnas tunnare plan. Isen spåddes ändå vara runt 15 centimeter. Pojken ska enligt uppgifter hittats på isen och inte i vattnet.

Corren rapporterar att pojken var kontaktbar men väldigt medtagen på grund av kylan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.