Bland pulkaåkande barn i Skinnarbacken i Stockholm hittade polisen kanyler.
1 av 3
Bland pulkaåkande barn i Skinnarbacken i Stockholm hittade polisen kanyler. - Foto: TT
Enligt polisen lämnar heroinister ofta kanyler efter sig.
2 av 3
Enligt polisen lämnar heroinister ofta kanyler efter sig. - Foto: TT
Genrebild.
3 av 3
Genrebild. - Foto: TT

Heroinister lämnade blodiga sprutor – bland barn som åkte pulka

Två personer överdoserade heroin i en lekpark. De kravlade sig från platsen men mitt i lekparken låg deras blodiga kanyler kvar.


I lekparken vid Skinnarbacken i Stockholm befann sig två personer som inte var där för att åka pulka på tisdagsförmiddagen.

De båda personerna tog en överdos av heroin, skriver Dagens Nyheter. På samma plats var det barn ute och åkte pulka.

Polisen tror inte att något barn såg när det hände och personerna hade kravlat sig bort en bit innan polisen hittade dem.

– Men de hade lämnat sina blodiga verktyg. Det är ganska vanligt att de gör det och patrullen hittade dem när de åkte tillbaka för att titta. Jag känner inte till något fall där något barn råkat sticka sig på någon nål, säger Södermalmspolisens yttre befäl Johan Säfström till Dagens Nyheter.

– Överdoseringar i offentliga miljöer är ganska vanligt, men oftast är det på toaletter där det finns tillgång till vatten som de kan blanda heroinet med. Det är obehagligt. De blir blåa i ansiktet av den förlamade andningsfunktionen och dör ju till slut, säger Säfström.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.