När polisen Erik Åkerlund skulle hämta posten hittade han ett kuvert från någon som antagligen känt lite ånger.
1 av 2
När polisen Erik Åkerlund skulle hämta posten hittade han ett kuvert från någon som antagligen känt lite ånger. - Foto: Twitter / Privat
Så nu blir det fika för Erik och hans kollegor i Botkyrka!
2 av 2
Så nu blir det fika för Erik och hans kollegor i Botkyrka! - Foto: Privat

Polisen fick två hundralappar på posten – anledningen är fantastisk

Det är aldrig för sent att ångra sig.


När Erik Åkerlund, lokalpolisområdeschef för Botkyrka i Stockholm, skulle hämta posten hittade han ett kuvert utan någon avsändare.

– De brukar man ju vara lite försiktig med, säger Erik Åkerlund till Nyheter24.

Men när han öppnade kuvertet blev han överraskad. Inuti låg nämligen ett skrivet brev – och fikapengar. Två hundralappar.

"Bättre sent än aldrig. Ha det bra. Betalning för en spottloska på fönstret på en av era bilar. Köp något gott till fikat eller så", kunde Erik Åkerlund läsa i brevet.

– Det är väl någon som har fått dåligt samvete över att ha spottat på en polisbil vid något tillfälle, säger Erik Åkerlund.

Han berättar att poliser ibland råkar ut för liknande saker. Det kan handla om punkterade däck eller att någon kastar ägg eller spottar på polisbilar.

– Det kan kännas väldigt frustrerande om man till exempel varit ute på ett fall av misshandel eller värre i ett hem, och kommer tillbaka och ser att någon gjort så mot polisbilen.

Under ett ledningsgruppsmöte passade Erik Åkerlund därför på att läsa upp brevet för alla gruppchefer i Botkyrka.

– Alla kände igen just den här typen av händelser. Så det värmde verkligen. Vi tyckte också att det var roligt, säger han.

Vad ska ni göra med pengarna?

– Jag ska stämma av med juristerna först för säkerhets skull, men annars tror jag att pengarna kan användas för det som brevskrivaren tänkt sig.

Här är Erik Åkerlunds tweet:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.