Kända klädföretaget fälls för sin grisiga sexistiska reklam

Reklambilderna anses vara grovt sexualiserade.


När man trodde att inget klädföretag skulle slå American Apparel på fingrarna gällande sexistisk reklam så hade man fel.

För klädkedjan New Yorkers kom med en underklädesreklam och på hemsidan möttes kunderna av sexistiska bilder. Eller vad sägs om lättklädda kvinnor som äter banan, häller mjölk över sig och slickar på kendockor – inte så fräsch precis.

Reklamen fick såklart protester och 32 anmälningar gjordes till Reklamombudsmannen. Sammanlagt har man gått igenom 20 bilder, skriver Resumé.

New Yorker själva skriver i ett yttrande att "mode ibland kan vara provocerande” och att ”annonsören är på alla sätt för jämställdhet och ber om ursäkt till dem som på något sätt känner sig diskriminerade av dessa bilder".

Bildkälla: NEW YORKER

Men Reklamombudsmannen tycker annat och konstaterar att underklädesreklam i viss mån måste anses utgöra sexuella blickfång, men att New Yorker har gått för långt i sin marknadsföring. Kvinnorna framställs som sexobjekt och därför har man valt att fälla reklamen.

Hoppas att New Yorker lär sig något för det här var inte första gången de blivit fällda för sexobjektifiering av kvinnor, enligt Resumé.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dianas kläder under klubban – så dyrt blir det

Person död: Föll från hög höjd på jobbet

En person har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Gävle, skriver polisen på sin webbplats.

Stockholm: Polisen rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt drograttfylleri på Södermalm.", skriver polisen på sin hemsida.

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

I dagarna gjorde en kvinna från Skellefteå en vidrig upptäckt i Icas frysta hallon. Efter händelsen kommer kvinnan inte kunna äta hallon igen...

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

"Vi tar detta på stort allvar" skriver Tradera i ett mejl till sina kunder. I det varnar de för bedragare, både i utskick på mejl och sms, eller via meddelanden på sajten.

Din sänkta skatt på 3 270 kronor hotad: "Straffar sparsamhet"

I år är skatten på sparande rekordhög. Nu vill regeringen sänka ISK-skatten. Myndigheterna som fått i uppdrag att titta på förslaget är kritiska. Men det får Nordnets privatekonom Frida Bratt att se rött.