En skola i Ronneby har stängt efter hot.
En skola i Ronneby har stängt efter hot. - Foto: TT BILD

Gymnasieelev gripen efter hot

​Stadshuset och gymnasieskolan Knut Hahn i Ronneby har spärrats av sedan ett allvarligt hot mottagits, rapporterar lokala medier.


– Vi har mottagit ett hot som har gjort att säkerhetsnivån har höjts. I övrigt får polisen kommentera händelseutvecklingen, säger kommunalrådet Roger Fredriksson (M) till Sydöstran.

Enligt tidningen är det en elev på gymnasieskolan som uttalat ett hot. Alla entrédörrar på byggnaderna är låsta och besökare får genomgå en inpasseringskontroll.

Till Nyheter24 säger polisens att det hela rör sig om ett hot mot en tjänsteman. Att skolan och stadshuset är avspärrat är inget som de har något att göra med.

– Polismyndigheten har inte spärrat av något, vi har en patrull på plats som utreder det lite närmare, säger polisens kommunikationsavdelning i region Syd.

Vid halv 12-tiden när Nyheter24 pratar med en skolans rektorer Roswitha Eek så säger hon att skolan inte är stängd.

– Personal och elever är på plats.

Strax efter halv 12 så kan Roger Fredriksson avslöja att personen som uttalat hotet nu har gripits i skolan. Vem eller vilka som hotats vill han inte säga.

– Det får polisen kommentera, säger han till Nyheter24.

Han säger att skolans verksamhet har hållits igång hela tiden men att de har haft koll på in- och utpasserade.

– Vi har vetat hela tiden vem vi sökte efter, det var en elev inskriven på skolan.

Enligt Roger Fredriksson var det i går eftermiddag som de fick in ett konkret hot första gången och var tvungna att agera. Vad för hot det rör sig om vill han inte kommentera.

– Det här är en person som mår väldigt dåligt och har blivit sämre och sämre.

När Nyheter24 tar kontakt med polisens kommunikationsavdelning har de än inte fått in någon rapport ett gripande. Senare bekräftar Maja Forsenius hos polisen att en person har hämtats in till förhör.

– Hotet ska ha inkommit mot socialtjänsten, säger hon till Nyheter24.

/
Hot
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.