Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
9796
reaktioner idag

Senast

Snusar du på jobbet? Här riskerar du då att få sparken

I värsta fall får den anställde som lägger fram prillan sparken.

I Hammarö kan snusare bli av med jobbet.

Det beslutades i kommunfullmäktige. Helt tobaksfri arbetstid.

Upprörda är anställda som gått över från rökning till snus.

Det är på Hammarö kommun som tobaksförbud införs på arbetstid. Det är inte bara cigaretter som fimpas. Även snusprillan är grund till uppsägning, skriver GT.

– Det skulle absolut kunna leda till uppsägning. Men bara för att man snusar blir man inte uppsagd, säger Caroline Depui, kommunchef i Hammarö till GT.

LÄS MER
Mentolcigaretten förbjud – även snuset hotat

Det är inte ovanligt med rökförbud för anställda. I Hammarö kör man lite hårdare och förbjuder även snusning. Beslutet togs i kommunfullmäktige den 1 april. Tidigare hade kommunanställda rökförbud men nu vill kommunen satsa på tobaksfritt.

Motivet? Hälsan givetvis. De anställda uppmuntras via avvärjningskurser. Vad händer då om den anställde ertappas med handen i snusburken? Ett snack med chefen.

LÄS MER
Snus påverkar inte alls "biologiska åldern" enligt forskning

GT skriver om flera anställda som är kritiska mot beslutet och en anställd kallar det för "integritetskränkande". Särskilt med tanke på att många rökare gått över till snus efter bestämmelserna. På rasterna är dock de anställda fria att snusa eller röka.

Är det rimligt?

Trendar play

KOMMENTARER
Innan du kommenterar: läs våra regler