Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
16 813
reaktioner idag

Senast

Tv-team i sällskap med Avpixlat-skribent attackerades av ungdomar i Rinkeby

Med teamet i Rinkeby ska även Jan Sjunnesson, skribent på den främlingsfientliga sajten Avpixlat, ha varit.

Det var i går som ett tv-team från australiska Channel 9 var i Rinkeby i Stockholm för att filma ett reportage om flyktingkrisen för programmet "60 Minutes". Bilden är från ett annat tillfälle.

Då dök en grupp ungdomar i en bil upp och ifrågasatte att teamet filmade. Bilden är från ett annat tillfälle.

Enligt polisanmälan ska bilen sedan ha kört över fotografens fot. Bilden är från ett annat tillfälle.

Med teamet i Rinkeby ska även Jan Sjunnesson, skribent på den främlingsfientliga sajten Avpixlat, ha varit. Enligt honom ska de även ha blivit omringade av en grupp maskerade män. Bilden är från ett annat tillfälle.

Det var i måndags som ett tv-team från australiska Channel 9 var i Rinkeby i Stockholm för att filma ett reportage om flyktingkrisen för programmet "60 Minutes".

LÄS MER
Polisen: Här är de fyra farligaste områdena i Stockholm

Då dök en grupp ungdomar i en bil upp och ifrågasatte att teamet filmade. Enligt polisanmälan ska bilen sedan ha kört över fotografens fot.

– Den som håller i kameran blir påkörd. Han hade däckspår på skon, men det blev inga allvarliga skador och han behövde inte uppsöka sjukhus, säger Lars Byström, informatör vid Stockholmspolisen, till SVT.

LÄS MER
Ung man död i Rinkeby efter knivdåd – polisen jagar misstänkta

Med teamet i Rinkeby ska även Jan Sjunnesson, skribent på den främlingsfientliga sajten Avpixlat, ha varit. Enligt honom ska de även ha blivit omringade av en grupp maskerade män. I samband med det ska två medarbetare ur teamet ha blivit slagna i ansiktet, uppger Jan Sjunnesson för SVT.

LÄS MER
Journalister sköts till döds under livesändning i USA

Polisen har dock inga uppgifter om den händelsen. I dag lades även förundersökningen ner.

– Motiveringen är att det inte kommer att gå att bevisa att misshandeln har skett uppsåtligen, och det har inte heller uppstått kroppskada, säger Lars Byström, informatör vid Stockholmspolisen, till SVT.

LÄS MER
Polisens lista: Här är de 53 mest utsatta områdena i Sverige

Två personer ur teamet ska ha skadads lätt under händelsen, enligt australiensiska medier.

Trendar play

KOMMENTARER
Innan du kommenterar: läs våra regler