Susann fick inte flyga till USA för att hälsa på familjen.
1 av 4
Susann fick inte flyga till USA för att hälsa på familjen. - Foto: Privat/Lars Pehrson/SvD/TT
Den 1 mars införde USA sin nya regel.
2 av 4
Den 1 mars införde USA sin nya regel. - Foto: Lars Pehrson/SvD/TT
Susann skulle på dop i Los Angeles.
3 av 4
Susann skulle på dop i Los Angeles. - Foto: Privat
Nu blir det svårare att resa till USA.
4 av 4
Nu blir det svårare att resa till USA. - Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Susann nekades att flyga till USA: "Aldrig känt mig så diskriminerad"

Susann Gharib skulle åka till USA för att träffa sin familj och gå på dop. Men på grund av den nya regeln så blev hon nekad att åka till USA.


Den 1 mars införde USA en ny regel som bygger på att minska visumfriheten för 38 länder. Personer som har besökt Sudan, Iran eller Irak de senaste fem åren kommer inte att få resa till USA.

Någon som råkade ut för den regeln är Susann Gharib som skulle besöka USA och gå på din systerdotters dop samt träffa familjen, som alla bor i Los Angeles.

– Jag for till flygplatsen med mitt bagage och allt och så sa de att jag inte fick åka. De berättade att de är en ny regel och att jag många ansöka till amerikanska ambassaden om visum. Jag har inte hört talas om det den här nya lagen och ingen har informerat mig om den, säger hon till Nyheter24.

Bott i Sverige sedan barnsben

Susann som har bott i Sverige i över 40 år men är född i Fairoza, Syrien. Hon skulle ha åkt till USA i lite mer än en vecka, men kan nu inte närvara på systerdöttrarnas dop.

– Jag är jättearg och jag är besviken. Det är både ekonomiska och känslomässiga förluster. Jag känner mig jättediskriminerad.

"Aldrig känt mig så diskriminerad"

– Jag kommer inte få hälsa på min familj så här spontant längre, och den här nya regeln med att jag måste söka visum och bli intervjuad. De behandlar mig precis som om jag vore syrisk medborgare.

Hon berättar att hon inte har några ord om den nya regeln och menar att det är helt vansinnigt. Susann berättar att hon aldrig tidigare känt sig diskriminerad men det gör hon nu.

– Mitt svenska medborgarskap är lika med noll i så fall, bara för att jag råkade vara född i Syrien.

USA
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.