Han är häktad av Örebro tingsrätt.
1 av 2
Han är häktad av Örebro tingsrätt. - Foto: TT bild
Han misstänks för mord.
2 av 2
Han misstänks för mord. - Foto: TT Nyhetsbyrån

45-åring häktad i Örebro – misstänkt för mord i Syrien

Man misstänker att han var delaktig i en omtalad avrättning av sju personer.


På måndagen häktades en 45-årig man av Örebro tingsrätt på begäran av kammaråklagare Kristina Lindhoff Carleson. Mannen som ursprungligen kommer från Örebro är misstänkt för mord i Idlib i Syrien för fyra år sedan. Man misstänker att han deltog i en avrättning där sju personer fick sina händer bakbundna – efter avrättningen slängdes kropparna i ett hål i marken, skriver Expressen.

Det hela ska ha fångats på film och i september 2013 publicerade New York Times delar av den i ett reportage som fick stor uppmärksamhet. Den 45-åriga mannen syns på filmen med nio män och står bakom de sju fångarna som som påstås vara soldater tillhörande Assadregimen i filmen. Men när reportaget publicerades hade 45-åringen redan lämnat Syrien. Han tog sig i stället till Sverige och ansökte om asyl juni 2013. Tre månader senare fick han uppehållstillstånd, skriver Expressen.
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.