Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
806
reaktioner idag

Polisen anställer 700 – trots att pengar och klartecken saknas

​Rikspolischefen ger klartecken till polisdistrikten att anställa personal.

Orsaken är att personalbristen är akut och att polisen står under stor press.

Polisen står under hård press.

Dan Eliasson ger nu klartecken till att anställa 700.

Rikspolischefen Dan Eliasson har gett klartecken till att anställa 700 poliser – trots att de inte finns pengar till det. Han säger till Sveriges Radio att han inte har fått klartecken av regeringen men väljer att strunta i det, för att riksdagen och regeringen ska inse allvaret.

LÄS MER
Det här duger inte, Löfven – fler poliser nu

– Jag har sagt att vi ska anställa 700 utöver budget, i huvudsak civilanställda som kan hjälpa till med utredningsverksamhet och hjälpa till med gränskontroller, säger Dan Eliasson.

LÄS MER
Ygeman efter hårda kritiken: "Jag har förtroende för rikspolischefen"

Orsaken är att personalbristen är akut och att polisen står under stor press i och med terrorhot och flyktingströmmar. Därför väljer nu Dan Eliasson att ge klartecken till polisdistrikten att anställa personal.

LÄS MER
4 skäl till att rikspolischefen kräver fler poliser

– Det är sådant här risktagande, eller ansvarstagande, som man måste göra som myndighetschef ibland. Vi har inte råd att inte fylla på i personalhänseende, med den press vi är utsatta för, säger han till Sveriges Radio.


Trendar

KOMMENTARER

Innan du kommenterar: läs våra regler