Mathilda Tennysdotter studerade till en början i två och ett halvt år i USA.
1 av 5
Mathilda Tennysdotter studerade till en början i två och ett halvt år i USA. - Foto: Mathilda Tennysdotter
Den här bilden på den svenska designern Cecilia Blankens har hon tagit.
2 av 5
Den här bilden på den svenska designern Cecilia Blankens har hon tagit. - Foto: Mathilda Tennysdotter
Den här bilden tog hon under en roadtrip i Death Valley.
3 av 5
Den här bilden tog hon under en roadtrip i Death Valley. - Foto: Mathilda Tennysdotter
Mathilda har fotograferat mycket arkitektur.
4 av 5
Mathilda har fotograferat mycket arkitektur. - Foto: Mathilda Tennysdotter
Mathilda.
5 av 5
Mathilda. - Foto: Mathilda Tennysdotter

Mathilda, 25, jagar sin dröm i Los Angeles – så gör du för att våga jaga din

Sverige var inte tillräckligt stort för Mathilda och hennes bransch var större någon annanstans. Hon bestämde sig för att flytta dit – tvärs över hela världen.


Mathilda Tennysdotter, 25, från Lönsboda i Skåne har alltid varit konstnärlig och lagt mycket tid på skapande. Som liten ritade hon, målade och skapade olika saker i bland annat trä och porslin. När hon fick sin första kamera var hon fast.

– Jag ville bli så mycket olika saker när jag var liten men när jag upptäckte att man kunde fotografera saker och människor som jobb så var det självklart, säger hon till Nyheter24.

Bildkälla: Privat

Så fotograf fick det bli. Hon började fotografera professionellt och fick en del kunder men kände att branschen inte var tillräckligt stor här – och att landet är för litet.

– Eftersom jag ville utvecklas mer och utmana mig så kände jag att det var dags för ett miljöombyte. Min första tanke var att flytta till något annat land I närheten men det kändes inte tillräckligt utan jag funderade under några månader och det slutade med att jag flyttade så långt ifrån Sverige jag kunde.

Destinationen blev USA – Los Angeles. Staden där palmerna svajar och solen jämt lyser. Här kände Mathilda att möjligheterna var större.

Bildkälla: Mathilda Tennysdotter

Hon fotograferar allt möjligt och har inte låst sig vid någon speciell genre men om hon måste välja fotar hon helst människor.

– Det är så stor skillnad mellan alla man träffar och arbetar, med vilket gör att man måste vara väldigt bra på att anpassa sig och lösa problem.

Vad har du för tips när det gäller att våga nå sina egna drömmar och till exempel flytta tvärs över hela världen?

– Tänk på att du alltid kan flytta tillbaka om det inte går som du tänkt. Att ha en säker punkt man alltid kan återvända till gör det enklare att chansa och ta risker. Ta steget med en plan I bakhuvudet men var öppen för förändring om det behövs. I nya miljöer är det viktigt att vara anpassningsbar och ödmjuk, men samtidigt stå på sig och tro på sig själv mer än någon annan.

Vill du läsa om fler Los Angeles-relaterade händelser? Då kan du läsa om när Kanye West dansar till Justin Bieber eller kolla in massor med roliga paparazzibilder.

LA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.