Den soliga sommarvärmen ligger just nu som en varm filt över Sverige.
1 av 4
Den soliga sommarvärmen ligger just nu som en varm filt över Sverige. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Det är högsommartemperaturer på över 25 grader.
2 av 4
Det är högsommartemperaturer på över 25 grader. - Foto: Andy Wong / AP / SCANPIX
Det slogs även värmerekord i tisdag med närstan 30 grader i Göteborg.
3 av 4
Det slogs även värmerekord i tisdag med närstan 30 grader i Göteborg. - Foto: NTB scanpix
Men det gäller att passa på nu med park- och uteserveringshäng. Till helgen blir det nämligen andra bullar, enligt SMHI.
4 av 4
Men det gäller att passa på nu med park- och uteserveringshäng. Till helgen blir det nämligen andra bullar, enligt SMHI. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Se till att njuta av det fina vädret – snart blir det regn och åska

Passa på att njuta av solen. Snart blir det svalare igen.


Den soliga sommarvärmen ligger just nu som en varm filt över Sverige – med högsommartemperaturer på över 25 grader. Det slogs till och med värmerekord i tisdags med närstan 30 grader i Göteborg.

Men det gäller att passa på nu med park- och uteserveringshäng. Till helgen blir det nämligen andra bullar, enligt SMHI.

Bildkälla

På fredag kommer kyliga vindar ner över norra Norrland. I södra Norrland sjunker temperaturen till mellan 15 och 20 grader. När dessa kyligare vindar möter den högsommarvarma luften i söder kan det även bildas skurar och lokal åska, främst över Svealand.

På lördag blir det ännu kallare. Då återstår bara den varma luften över södra Götaland. Annars väntas det regnskurar och risk för åska i den sydligaste av Sveriges tre landsdelar. I resten av landet blir det växlande molnighet.

Bildkälla

Söndag då? Nja, då har det blivit "kallt" i hela landet. Temperaturerna lägger sig mellan 10 grader i norra Norrland till 20 grader i söder, enligt SMHI.

Så passa på att njuta nu om du gillar sol och värme!

Sol
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du sol och värme?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.