Frikyrkopastorn Stanley Sjöberg har skapat en våg av kritik efter sitt provocerande Facebookinlägg.
1 av 3
Frikyrkopastorn Stanley Sjöberg har skapat en våg av kritik efter sitt provocerande Facebookinlägg. - Foto: TT BILD / montage
Stanley lägger skuldbördan på offren själva för att de har skyltat med sin läggning.
2 av 3
Stanley lägger skuldbördan på offren själva för att de har skyltat med sin läggning. - Foto: TT bild
Människor i sorg över det fruktansvärda hatbrottet i Orlando, USA.
3 av 3
Människor i sorg över det fruktansvärda hatbrottet i Orlando, USA. - Foto: AP

Svenske prästen efter attacken i Orlando: Homosexualitet provocerar

Frikyrkopastorn Stanley Sjöberg uttrycker starkt homofobiska åsikter efter massmordet i Orlando, i ett inlägg som har mötts av hård kritik.


Efter det fruktansvärda hatbrottet i Orlando, USA, där 49 människor mördades och 53 personer skadades i söndags, ställer sig nu världen upp för att aktivt visa sitt stöd och empati för de drabbade.

En av alla som har berörts av det fruktansvärda som har hänt, är den svenska pingstkyrkopastorn Stanley Sjöberg, 81 år, numera katolik.

Hans sätt att visa sitt engagemang är däremot något som har skapat en våg av kritik, efter ett uppmärksammat Facebookinlägg.

"Varför kan inte dessa människor undvika att blotta sig med sin nakenhet och skrytsamt demonstrera för sin livsstil?!", skriver han på Facebook och lägger därmed skulden på offren själva.

Den välkända motståndaren till äktenskap för homosexuella fortsätter vidare att skriva om att det som har hänt i Orlando kommer att upprepas i stad efter stad och land efter land om "pridekulturen" fortsätter att provocera.

– De ska försvara sin identitet. Vi tror på det mångkulturella samhället. Men jag tycker det är oförståndigt som Pridefestivalen agerar. Det finns så många människor med den läggningen som är ute i kultur och näringsliv. Man behöver inte gå omkring hela tiden och tala om vilken sexuell läggning man har, säger Stanley Sjöberg i en intervju med Expressen som kommentar till sitt inlägg.

Under gårdagen publicerades även ett debattinlägg av Stanley Sjöberg för Världen Idag, där han skriver att det är populärt att vara präst utan att ha någon personlig övertygelse:


"För att markera revolten skiljer sig manliga präster och gifter sig med andra män, liksom kvinnliga präster gifter sig med sina väninnor. Lagförslag förbereds som ska tvinga alla kyrkor att sammanviga sådana par." skriver han.

Det verkar som att Stanley Sjöberg behöver ta en titt på den här listan med 6 steg till ett enklare liv för dig som är homofob. Han har också ett och annat att lära av Nataly Wright som skriver för Nyheter24 Debatt att hon hellre är i helvetet med homosexuella än i himlen med homofober.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.