Vilken svensk festival har blivit utnämnd till Europas bästa egentligen?
1 av 3
Vilken svensk festival har blivit utnämnd till Europas bästa egentligen? - Foto: TT
Svaret är den nystartade elektrofestivalen Into The Valley som äger rum i ett övergivet och vattenfyllt kalkbrott i Dalarna.
2 av 3
Svaret är den nystartade elektrofestivalen Into The Valley som äger rum i ett övergivet och vattenfyllt kalkbrott i Dalarna. - Foto: Mynewsdesk
Into The Valley lockade blygsamma 4 000 besökare förra året men hade redan då utsetts till en av världens bästa festivaler av flera forum.
3 av 3
Into The Valley lockade blygsamma 4 000 besökare förra året men hade redan då utsetts till en av världens bästa festivaler av flera forum. - Foto: Mynewsdesk

Svensk festival framröstad till Europas bästa – du kan inte ana vilken det är

Det är resetidningen Conde Nast Traveler som gjort en lista över de bästa utomhusfestivalerna, och på fösta plats ligger en svensk festival.


Den elektroniska musikfestivalen som ligger etta startade förra året och hamnade på festivaltopplistor över hela världen redan innan den hade ägt rum.

Det är Into The Valley i Dalhalla som knipit förstaplatsen. Förra året besöktes festivalen av blygsamma 4 000 personer under en helg, skriver Gaffa.

Men det som gör festivalen extraordinär är platsen. Den äger nämligen rum i ett gammal vattenfyllt kalkbrott i Dalhalla utanför Rättvik.

Bildkälla: Mynewsdesk

Redan förra året fick festivalen också ett pris från musiktidningen Gaffa med motiveringen:

"Den fingertoppskänsliga kombinationen av innehåll, plats och upplevelse gjorde den nya nischfestivalen till en omedelbar succé. Into The Valley är ett fantastiskt föredöme på festivalkartan. Ett event att inspireras av."

Festivalen äger rum den 28 till 30 juli.

Är du en person som gillar att gå på festival? Då får du se upp om du går med din partner, för festivaler är tydligen det bästa stället att vara otrogen på enligt en ny undersökning.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med om föstaplatsen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.