På onsdagskvällen fick polisen i Stockholm larm om att en väska med skelettdelar i hittats i en buske vid Stockholms rådhus.
1 av 3
På onsdagskvällen fick polisen i Stockholm larm om att en väska med skelettdelar i hittats i en buske vid Stockholms rådhus. - Foto: TT Nyhetsbyrån
De som hittade väskan var några personer som spelade boule vid platsen.
2 av 3
De som hittade väskan var några personer som spelade boule vid platsen. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Nu har en förundersökning om brott mot griftefriden inletts.
3 av 3
Nu har en förundersökning om brott mot griftefriden inletts. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Boulespelare letade efter boll i buske – hittade väska med skelett

En boll hade slunkit i väg in i en buske vid Stockholms rådhus. När boulespelarna skulle hämta den gjorde de ett makabert fynd.


Det var på onsdagskvällen som polisen i Stockholm fick larm om att en väska med skelettdelar i hittats i en buske vid Stockholms rådhus.

– Det kom in ett samtal från en person i rådhusparken vid rådhuset om att han hade funnit en väska, och i väskan låg det skelettdelar, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen, till Nyheter24.

De som hittade väskan var några personer som spelade boule vid platsen. Fyndet gjordes när de skulle leta efter en boll som hade försvunnit i en buske.

– När jag kikade in där såg jag en röd väska i vinylmaterial. Väskan var öppen och när jag ställde ner den såg jag att det låg kranium och benbitar där. Jag vet inte hur gammalt det var men det luktade illa. Det var verkligen ingen härlig syn, säger Per Karlsson, 74, till Aftonbladet.

Boulespelarna ringde till polisen som kom till platsen och beslagtog väskan. Nu har en förundersökning om brott mot griftefriden inletts.

– Patrullen som kom dit kunde inte på en gång säga om skelettdelarna var fejk eller inte. Därför tog man väskan i beslag för att undersöka om de är äkta och hur de hamnade i väskan, säger Towe Hägg.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

1 timme sedan
Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.