Kör försiktigt!
Kör försiktigt! - Foto: TT

Ska du köra bil i dag? Här är polisens uppmaning till dig

Midsommarhelgen är en helg som ofta förknippas med kaos i trafiken. Här är lite råd till dig som ska ut och köra i dag.


Midsommarhelgen innebär ofta kaos i trafiken, i går blev det totalt stopp på E4 och människor klev ur bilen och började midsommarfirandet på vägen.

Polisen kommer under dagen att ha flera hastighets- och nykterhetskontroller i landet, för att minska olyckorna. Bland annat kommer polisen finnas på plats på Ölandsbron och väg 136 till Borgholm och norra Öland.


Men polisen kan såklart inte finnas på plats överallt, därför har de nu gått ut med en uppmaning för att minska rattfylleri och olyckor.

– När man är påverkad av alkohol och kör bil kan man ha ett missbruk i botten. Det värsta som kan hända är inte att man träffar på polisen. Det är händelser på vägen som kan skapa livstragedier, både för sig själv och andra, säger Ursula Eriksson, trafikstrateg vid Polismyndigheten.


Och påverkad av alkohol kan du även vara dagen efter festandet, polisen skriver därför på deras hemsida att du inte ska köra bil för tidigt dagen efter.

Ska du ut och köra bil i dag? Här är polisens råd till dig:

1. Bestäm inga tider. Det viktigaste är att ni faktiskt kommer fram! Håll därför tiden öppen och berätta i stället ungefär när du tror att ni är framme. Förhoppningsvis blir du då inte lika stressad av bilköer eller trängsel på vägarna.


2. Bestäm innan vem som ska köra hem. Ta inte diskussionen om vem som ska köra när alla redan har börjat dricka alkohol. Bestäm det innan middagen eller festen hinner börja.

3. Åk inte med någon som är påverkad. Ta hellre buss eller taxi hem än att sätta dig i bilen med en påverkad förare.

Källa: Polisen.se

/
/
/
Bil
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!