Daniela Callh upplevde alla föräldrars värsta mardröm.
1 av 3
Daniela Callh upplevde alla föräldrars värsta mardröm. - Foto: privat
Daniela med sin son Ozzian, 8 månader.
2 av 3
Daniela med sin son Ozzian, 8 månader. - Foto: privat
Nu vill hon varna andra föräldrar som laddar sina mobiler i närheten av sängen.
3 av 3
Nu vill hon varna andra föräldrar som laddar sina mobiler i närheten av sängen. - Foto: privat

Daniela vaknade av att sonen höll på att kvävas: "Jag blev skräckslagen"

Mardrömmen blev verklighet när sonen väckte henne med ett gallskrik. Nu vill hon varna andra föräldrar om dödsfällan vi alla har hemma.


Att något fruktansvärt skulle hända våra barn är varje förälders mardröm. Vi vänder ut och in på oss själva för att ha säkra bilbarnstolar, eluttag och hörnskydd hemma.

Men hur säkert är ditt barn egentligen i sin egen spjälsäng?

Någon som verkligen blev ställd inför den frågan på hemskaste tänkbara sätt är Daniela Callh, 21 år från Kil. Hennes son Ozzian, 8 månader, låg och sov i sin spjälsäng bredvid hennes säng precis som vanligt igår.

Plötsligt väcks Daniela mitt i natten av ett gallskrik från sitt barn. Synen hon möttes av kommer hon aldrig glömma.

– Han hade lyckats vira mobilsladden hårt runt halsen och armen. Jag blev helt skräckslagen, säger Daniela till Nyheter24.

Hon tar alltid för vana att lägga mobilsladden på golvet under sängen så att den ska vara utom räckhåll för barnet, men han måste ha vaknat och på något sätt lirkat in den i spjälsängen ändå och snurrat in sig i den.

– Den är en smalare och lite längre Samsungsladd, den satt fortfarande i väggen och i min mobil som låg på madrassen vid mig. Sladden satt så hårt runt hans hals att den var svår att få bort, säger Daniela.

Tack och lov lyckades hon till slut dra bort sladden och la sig för att amma och trösta Ozzian tills han somnade om. Själv fick hon knappt en blund under natten, det gick inte att släppa tanken på hur illa det hade kunnat gå.


I dag mår Ozzian bra och han fick inte några märken på halsen heller. Men Daniela själv är fortfarande rejält medtagen efter det som hände.

Nu vill hon varna alla andra föräldrar som kanske också har sladdar i närheten av sängen under natten. Det är så lätt att olyckan är framme, hur försiktig en än är.

Nyheter24 har tidigare skrivit om riskerna med att sova med mobilen i sängen, det kan du läsa om här. Med de här knepen kan du dessutom få mobilbatteriet att räcka längre, så att du slipper ladda telefonen under natten.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Sover du med mobilen vid sängen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.