Louise och hennes kille Robin satt utanför Bruce-konserten.
1 av 3
Louise och hennes kille Robin satt utanför Bruce-konserten. - Foto: Privat / TT
Då fick de helt plötsligt två gratisbiljetter till drömkonserten.
2 av 3
Då fick de helt plötsligt två gratisbiljetter till drömkonserten. - Foto: Privat
Och fick avnjuta lite Bruce-magi!
3 av 3
Och fick avnjuta lite Bruce-magi! - Foto: Adam Ihse / Adam Ihse/TT

Louise fick drömgåva av främling i Göteborg: "Han gjorde min sommar"

Det händer inte särskilt ofta. Men för Louise gick allting rätt den här dagen.


På midsommardagen spelade Bruce Springsteen sin första efterlängtade konsert på Ullevi för det här året. Utanför konsertarenan satt Louise Emanuelsson, 27, och hennes kille Robin.

De hade oturligt nog inte fått tag på några biljetter men satt ändå på en filt i en liten inhägnad park och hade det mysigt.

Ungefär tio minuter in på konserten hände det otroliga.

– Det kom fram en kille och räckte fram något som såg ut som en lapp. Först tänkte vi att han ville sälja biljetter, säger Louise till Nyheter24.

Det hela var dock ännu bättre än vad paret först trodde. Den okände killen frågade paret om de ville ha två stycken biljetter – helt gratis – till den pågående konserten.

– Jag kunde knappt få fram ett ord så det var min kille som snackade. Främlingen sa att han hade flera biljetter över, säger Louise.

Louise och Robin var inte säkra på om biljetterna var giltiga men gick ändå till biljettkassan för att prova sin lycka. De visade sig vara helt legitima och helt plötsligt satt de nära scenen – från att ha suttit utanför i parken.

– Det är helt otroligt att det finns så snälla människor här i världen.


Louise och Robin inne på Ullevi för att kolla på Springsteen.

Biljetterna skulle i vanliga fall gått på cirka 1 200 kronor. Och särskilt kul var det för Louise som varit ett fan av Bruce i stort sett hela livet.

– Min mamma fick mig och min syster att lyssna på honom. Sedan har jag sett honom tre gånger innan. Mamma trodde först inte på mig när jag berättade historien, säger Louise.

Louise tyckte att konserten var otroligt bra – även om hon får för sig att konserten som går den 27 juni kommer vara ännu bättre. Men glad – det var hon minst sagt.

Vad skulle du säga till den främmande killen om du fick chansen att träffa honom igen?

– Jag skulle först och främst säga ord eftersom jag bara satt och gapade. Sen skulle jag gärna snacka med och definitivt tacka honom. Han gjorde min sommar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit med om något liknande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.