Sommarläge?
1 av 3
Sommarläge? - Foto: TT
Regnet kommer finnas med i veckan.
2 av 3
Regnet kommer finnas med i veckan. - Foto: MAJA SUSLIN
Men chans till gott väder i helgen.
3 av 3
Men chans till gott väder i helgen. - Foto: TT

Dags för semester? Här kan det bli superväder i helgen

Även om vädertjänsterna säger lite olika saker ser helgen ut att bli stabil i hela landet.


Är du en av många som snart går på semester? Då hoppas du förmodligen på riktigt toppenväder. Det har ju inte varit jättevarmt på sistone, men det kanske ändras?

– Inledningsvis i veckan kommer det vara ostadigt väder, det väntas skurar på många håll. Men framåt helgen kommer varma luftströmmar dra upp över Skandinavien, säger Stig-Aril Fagerli, meteorolog vid vädertjänsten Storm till GT.

Temperaturen i Göteborg kommer under måndagen dock att matcha vädret på den franska rivieran med 27 grader och sol.

Det är också i Götaland som de höga temperaturen väntas med uppåt 30 grader varmt i helgen. Med en helt molnlös himmel dessutom.

Enligt SMHI ska det inte bli riktigt så varmt. Men efter en regnig vecka i stort sett hela landet blir det troligtvis solstrålar i helgen. Men det verkar i alla fall landa på runt 20 grader på dagarna i nästan hela landet från norr till söder.

Nästa vecka kan bli lite regnig i norr dock...

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du semester?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Försäljningslyft för kosmetikabjässen L'Oréal

Aktien i L'Oréal – stor fransk tillverkare av kosmetika – lyfter med över 6 procent på Parisbörsen efter en rapport som visar på bättre försäljning än väntat i första kvartalet.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.

Två gripna för attack mot Navalnyjs stabschef

Två personer har gripits i Polen, misstänkta för att i Litauen ha attackerat den döde ryske regimkritikern Aleksej Navalnyjs tidigare stabschef med en hammare.