Även om det blir lite regnigt på sina håll under måndagen väntas sommarvärme senare under veckan.
1 av 6
Även om det blir lite regnigt på sina håll under måndagen väntas sommarvärme senare under veckan. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Under natten mot tisdag kommer nämligen ett högtryck in över Skandinavien västerifrån.
2 av 6
Under natten mot tisdag kommer nämligen ett högtryck in över Skandinavien västerifrån. - Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix/TT
På onsdag gäller det verkligen att tänka på att smörja in solskydd på kroppen om man ska vara ute i solen. Då brakar nämligen högsommarvärmen loss på riktigt.
3 av 6
På onsdag gäller det verkligen att tänka på att smörja in solskydd på kroppen om man ska vara ute i solen. Då brakar nämligen högsommarvärmen loss på riktigt. - Foto: NTB scanpix
Förutom lite regn i de västligaste delarna av Norrland blir det uppehåll och temperaturer upp mot 23 grader.
4 av 6
Förutom lite regn i de västligaste delarna av Norrland blir det uppehåll och temperaturer upp mot 23 grader. - Foto: TT / Emojipedia
Det fina vädret fortsätter ända fram till fredag då det kan bli mer ostadigt med både regn, skurar och åska, främst i de västra delarna av Götaland och Svealand.
5 av 6
Det fina vädret fortsätter ända fram till fredag då det kan bli mer ostadigt med både regn, skurar och åska, främst i de västra delarna av Götaland och Svealand. - Foto: Dr. Scott M. Lieberman/AP/Scanpix
Snart är solen tillbaka!
6 av 6
Snart är solen tillbaka! - Foto: TT bild

På med solbrillorna! Nu blir det supervärme i hela landet

Här är trösten för dig som slängt arga blickar på den deppgrå himlen: värmen kommer tillbaka! Och värmefesten verkar hålla i sig hela veckan.


Veckan börjar dock i moll med en del regnskurar här och var runt om i landet, främst i de södra delarna av Svealand och norra Lapplandsfjällen, enligt SMHI.

Men sen blir det andra bullar. Resten av veckan väntas landet få massor av sol ackompanjerat av riktigt varma sommartemperaturer.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrå

Under natten mot tisdag kommer nämligen ett högtryck in över Skandinavien västerifrån. Regnet slutar och det klarnar upp i så gott som hela landet.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrå

På onsdag gäller det verkligen att tänka på att smörja in solskydd på kroppen om man ska vara ute i solen. Då brakar nämligen högsommarvärmen loss på riktigt.

Förutom lite regn i de västligaste delarna av Norrland blir det uppehåll och temperaturer upp mot 23 grader.

– Vi har inga observationer på badtemperaturerna men jag tror att fler kommer att våga ta sig ett dopp när det blir högsommarvärme, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI, till TT enligt NSD.

På torsdag lägger vädret in högväxeln och pressar upp temperaturerna till 25 grader på många håll. Så fortsätter det också ända fram till fredag då det kan bli mer ostadigt med både regn, skurar och åska, främst i de västra delarna av Götaland och Svealand.

Regnet kan även fortsätta under helgen på sina håll, även om det kommer att finnas områden som får fortsatt sol och varmt väder, enligt SMHI.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du att sola?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.