Polispatrullen fick ägg kastade mot sig.
1 av 3
Polispatrullen fick ägg kastade mot sig. - Foto: TT
Senare fick de även sten kastade mot sig.
2 av 3
Senare fick de även sten kastade mot sig. - Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / HENRIK MONTGOMERY / TT
En i raden blåljusattacker.
3 av 3
En i raden blåljusattacker. - Foto: COPYRIGHT TT NYHETSBYRÅN / HENRIK MONTGOMERY / TT

Polisen var ute på uppdrag – fick ägg kastade mot sig

Under samma kväll på samma gata fick polisen också sten kastade mot sig.


En polispatrull ryckte under natten till torsdagen ut på ett relationsbråk på Briljantgatan i Västra Frölunda, Göteborg. När de klev ut från bostadshuset efter halv två kastade flera personer ägg mot dem.

– Personerna står på en höjd och kastar, men träffar inte. Patrullen upptäcker också att däcken på patrullbilen är sönderskurna och man tvingas kalla dit ytterligare patruller eftersom man inte kommer därifrån, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson till Aftonbladet.

Polisen började efter det att leta efter äggkastarna, men utan framgång. Ingen skadades eller träffades av äggen. Polisen menar att det kan sätta polisen ur spel och påverka så att människor inte får den hjälpen som behövs.

Under onsdagskvällen hände också en liknande händelse när en patrull kontrollerade en mopedförare på samma gata. Föraren flyr och efter att polisen tar hand om mopeden börjar ett antal personer att kasta sten. Ingen skadades då heller och ingen är gripen.

Flera andra i blåljuspersonalstyrkor har utsatts för våld och stenkastning. Bland annat när räddningstjänsten i Eskilstuna fick sten kastad mot sig – eller ambulanssjukvårdaren som blev beskjuten på uppdrag.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kreml: Ukraina-hjälp från USA förändrar inget

Meteoritjägare överklagar till Högsta domstolen

Geologerna Anders Zetterqvist och Andreas Forsberg som i hovrätten förlorade den uppmärksammade tvisten om en meteorit som landade utanför Enköping i november 2020 överklagar till Högsta domstolen.

Nordea-chefen: Bedrägerivågen värst i Sverige

Sverige har större problem än grannländerna med vågen av bankbedrägerier, enligt Nordea-chefen Frank Vang-Jensen. Man ska vara väldigt försiktig och skeptisk, säger han om hur utsatta grupper ska skydda sig.

JO granskar tredje Kinberg Batra-rekrytering

Justitieombudsmannen (JO) granskar ytterligare en rekrytering kopplad till Anna Kinberg Batra och länsstyrelsen i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.

Ny skyddsjakt på skånsk varg

Efter flera vargangrepp mot får på Söderåsen i Skåne blir skyddsjakt återigen aktuell.

Skildring av sorg över dödat barn vinner pris

Mohammed Salem hade precis välkomnat sitt eget barn till jorden när han såg en gråtande kvinna begrava sitt ansikte i en liten lakaninsvept kropp.