Den nazistiska rörelsen Nordfront satte under natten upp banderoller längs med flera stora vägar i Stockholmsområdet.
1 av 4
Den nazistiska rörelsen Nordfront satte under natten upp banderoller längs med flera stora vägar i Stockholmsområdet. - Foto: Privat/TT
En av banderollerna över Fredhällstunneln på Essingeleden.
2 av 4
En av banderollerna över Fredhällstunneln på Essingeleden. - Foto: Privat
Budksapet uppges ha varit Nationalsocialistisk zon, vilket är ett budskap som syns tydligt på Nordfronts hemsida.
3 av 4
Budksapet uppges ha varit Nationalsocialistisk zon, vilket är ett budskap som syns tydligt på Nordfronts hemsida. - Foto: Nordfront.se
Medlemmar ur nationalsocialistiska Nordfront demonstrerar under första maj i Borlänge.
4 av 4
Medlemmar ur nationalsocialistiska Nordfront demonstrerar under första maj i Borlänge. - Foto: TT

Banderoller med nazistiska budskap hittade på flera ställen i Stockholm

Tidigt på torsdagsmorgonen upptäckte Trafik Stockholm banderollerna som verkar ha satts upp av den nazistiska organisationen Nordfront.


Nationalsocialistiska Nordfront satte under natten upp banderoller med nazistiska budskap på flera ställen i Stockholm i vad som verkar vara en organiserad aktion.

– Det rör sig om ett flertal banderoller i främst söderort, en vid Fredhällstunneln på Essingeleden, en i Årsta och en i Handen, säger Ludvig Lundqvist på Trafik Stockholm till Nyheter24.

Han berättar att det är ganska vanligt att banderoller av olika slag sätts upp längs med vägarna, även från extrema rörelser. Men denna gång verkar uppsättningen vara mer organiserad än tidigare.

– Det är unikt att det varit så organiserat och även så explicita nationalsocialistiska budskap som i detta fall.

På banderollerna ska det ha stått "Nationalsocialistisk zon" och även ha prytts med Nordfronts-symbol. Budksapet återkommer på Nordfronts hemsida.


Polisen bekräftar att banderoller med nationalsocialistiska budskap hittats på tre platser i Stockholmsområdet. Men säger att samtliga nu ska vara nedplockade av Trafik Stockholm säger polisens ledningscentral.

– Om skyltningen sker inom vägområdet tar vi alltid bort den eftersom det klassas som störande skyltning. Gäller det dessutom hets mot folkgrupp eller antisemitiska budskap samarbetar vi med polisen, säger Ludvig Lundqvist.

Polisen kommer inte utreda händelsen vidare.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.

Lyft för e-handeln efter svag period

I mars växte e-handeln med 1 procent jämfört med samma månad året innan, enligt siffror från Svensk handel. Totalt under årets första kvartal har e-handeln vuxit med 11 procent.

Oväntat stort vinstlyft för Nordea

Den Helsingforsbaserade storbanken Nordea slår till med ett oväntat stort vinstlyft i sin rapport för årets första kvartal. "Vi hade en stark inledning på året", säger vd Frank Vang-Jensen enligt ett pressmeddelande.

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

SMHI varnar för risk för "extra besvärligt väglag" under morgonen i mellersta Svealand och Götaland. Orsaken är att regn och snöfall väntas.

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.