Det efter klockan 15.00 på fredagseftermiddagen som polisen fick larm om att en person setts i vattnen under en brygga. Bilderna är dock från andra tillfällen.
1 av 3
Det efter klockan 15.00 på fredagseftermiddagen som polisen fick larm om att en person setts i vattnen under en brygga. Bilderna är dock från andra tillfällen. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Personen under bryggan visade sig var en avliden man.
2 av 3
Personen under bryggan visade sig var en avliden man. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Först trodde polisen att det rörde sig om en olyckshändelse, men sedan bedömda man omständigheterna som oklara och inledde klockan 15.38 därför en förundersökning om mord.
3 av 3
Först trodde polisen att det rörde sig om en olyckshändelse, men sedan bedömda man omständigheterna som oklara och inledde klockan 15.38 därför en förundersökning om mord. - Foto: TT BILD

Man hittad död under brygga – polisen utreder misstänkt mord

Platsen har spärrats av i väntan på en teknisk undersökning.


Det var efter klockan 15.00 på fredagseftermiddagen som polis larmades till en brygga i Sundsvik i Nykvarn, en och en halv mil väster om Södertälje.

– Det ringdes in en uppgift till SOS Alarm om att man hade sett en person i vattnet under en brygga, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisens ledningscentral till Nyheter24.


Personen under bryggan visade sig var en avliden man. Först trodde polisen att det rörde sig om en olyckshändelse, men snart gjorde man en annan bedömning.

– När man hade tagit upp mannen var omständigheterna sådana att man inte bara kunde avfärda det som en olyckshändelse, utan man valde att inleda en förundersökning om mord. Men det är absolut inget uppenbart fall. Man behöver bara undersöka det här närmare, säger Sven-Erik Olsson.


Platsen har spärrats av i väntan på en teknisk undersökning.

– Tekniker är på väg dit och vi kommer att se om det finns någon som har gjort några iakttagelser eller har någon kännedom kring det här som har betydelse för utredningen, säger Sven-Erik Olsson.

Man
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

1 timme sedan
Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

1 timme sedan
Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.