Det här betyder det om du hittar makaroner i din brevlåda.
1 av 3
Det här betyder det om du hittar makaroner i din brevlåda. - Foto: TT
Det rör sig om inbrottstjuvar som kollar på om någon är hemma.
2 av 3
Det rör sig om inbrottstjuvar som kollar på om någon är hemma. - Foto: TT
Så nu varnar polisen för knepet.
3 av 3
Så nu varnar polisen för knepet. - Foto: TT

Därför varnar polisen för pasta i brevlådan

Polisen har fått flera anmälningar om pasta i brevlådor de senaste dagarna, och här är anledningen till varför de varnar för det.


Det är inte lätt att veta varför det en dag plötsligt ligger ett gäng makaroner i din brevlåda. Kanske är det grannens ungar som jävlas, eller så är det någon fiende som kommer för att hämnas.

Eller så är det inget av det. Polisen vet nämligen att det inte är det och går nu ut med en varning till den person som kanske råkat ut för, den till synes harmlösa, överraskningen.

Det rör sig enligt polisen om ett sätt för inbrottstjuvar att kolla om någon är hemma. De lägger då en okokt makaron, under locket på brevlådan så vet de att om den är borta så är någon hemma, det rapporterar TT via Metro.

Polisen har de senaste dagarna fått in flera tips från privatpersoner som upptäckt pasta i sina brevlådor, främst i Huddinge-området i Stockholm.

Det här är inte första gången som tjuvar försöker använda sig av kreativa knep för att kontrollera om någon är hemma, Nyheter24 har tidigare skrivit om vad du ska göra om du hittar ett mynt utanför din dörr.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du haft inbrott någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

Huawei får ta del av hemlig information

Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

1 timme sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

1 timme sedan
Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.