Polisen är fortfarande förtegen om mordet och mordförsöket i Arboga.
1 av 3
Polisen är fortfarande förtegen om mordet och mordförsöket i Arboga. - Foto: TT
En man hittades mördad i en sommarstuga utanför Arboga. Även hans fru var skadad. Nu söker polisen gärningsmannen.
2 av 3
En man hittades mördad i en sommarstuga utanför Arboga. Även hans fru var skadad. Nu söker polisen gärningsmannen. - Foto: Maja Suslin/TT
Arboga.
3 av 3
Arboga. - Foto: Google Maps

Efter mordet i sommarstugan – polisen har gjort fler fynd

Polisen är fortfarande förtegen om mordet i Arboga, men uppges vara i jakt på en 41-åring som har kopplingar till paret.


Nyheter24 har tidigare skrivit om mordet på den 68-åriga mannen och mordförsöket på den 63-åriga kvinnan som skakade Arboga i onsdags förra veckan.

Den 63-åriga kvinnan, som själv larmade polisen, misstänktes ha kopplingar till mordet på sin make men släpptes fri ifrån misstankar efter att ha förhörts av polisen.

Ett gripande kan vara nära

Enligt uppgifter till VLT söker polisen en 41-åring, som har kopplingar till familjen, som de vill ställa frågor. Men den överlevande kvinnans advokat är mycket förtegen och vill inte utelämna någon information.

Ett 20-tal utredare jobbar nu med att ringa in mördaren och enligt en poliskälla är ett gripande nära.

– Som jag ser det är det bara en tidsfråga innan personen plockas in, säger en poliskälla till SVT.

Tekniker arbetar fortfarande i sommarstugan

När paret blev attackerade befann de sig i sin sommarstuga utanför Arboga. I går arbetade polisens tekniker fortfarande vid stugan, och ska ha gjort flera fynd.

Bland annat beslagtog polisen minst två vapen från huset. Om dessa är av vikt för utredningen vill polisen inte kommentera.

– Jag kan inte gå in på några detaljer i förundersökningen. Det är många utredningsåtgärder som görs, säger Lisa Sannervik, presstalesman på polisen i Uppsala län, till Aftonbladet.

Tekniker ska även ha burit ut bruna papperskassar märkta trappräcke och sopor, från sommarstugan. Delar av trappräcket hade slagits in i långa, bruna paket. Varför dessa är intressanta för utredningen är hittills oklart.

Kvinnan har svårt att identifiera gärningsman

Enligt källor till Aftonbladet ska en av anledningarna till att ingen ännu har gripits misstänkt för mordet vara att kvinnan inte har kunnat identifiera den eller de som har attackerat henne.

Polisen undersöker även om mördaren eller mördarna har kommit till platsen med båt, eftersom stugan ligger vid en sjö, skriver Aftonbladet.

/
/
par
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Bostadsbyggandet faller i USA

Bostadsbyggandet i USA sjunker. Nystartade bostadsbyggen föll med 14,7 procent i mars, till en årstakt på 1,32 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan augusti i fjol, visar nya siffror från det amerikanska handelsdepartementet.

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.

IMF höjer global tillväxtprognos

Internationella valutafonden (IMF) höjer prognosen för global tillväxt 2024 ett snäpp, till 3,2 procent. Det är 0,1 procentenhet högre än vad IMF:s ekonomer såg framför sig i januari.

Ökad ilska och oro i M efter opinionsmätning

På onsdagen röstar riksdagen om den nya könstillhörighetslagen. Samtidigt har en ny opinionsmätning eldat på "oron, ilskan och frustrationen" inom Moderaterna för lagförslaget.

Kvinna hittad död – man anhållen

En man har anhållits efter att en kvinna hittats död i sitt hem i Kungsbacka, rapporterar Kungsbacka-Posten.