1 av 3
- Foto: Bjorn Larsson Rosvall / TT NYHETSBYRÅN
2 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
3 av 3
- Foto: TT

Åttaårig pojke dog efter explosionen i Göteborg – turist på besök från England

Polisens söker fortfarande efter de skyldiga – och räcker nu ut handen till kriminella nätverk som kan veta mer.


Under måndagen exploderade en handgranat som kastats in i ett fönster i ett flerfamiljshus i Biskopsgården i Göteborg. Efter explosionen dog en åttaårig pojke som nu identifierats.

Han var på besök i Sverige med sin familj och bor i vanliga fall i Birmingham i England, rapporterar Birmingham Mail. Pojkens föräldrar uppges vara nederländska medborgare.

Ingen är ännu gripen för attacken och polisen vädjar allmänheten – och även kriminella nätverk – om hjälp att få fast de skyldiga.

– Jag har i någon intervju vänt mig till det kriminella systemet och bett även dem om att berätta vad de vet. Gör man inte det är det min bedömning att man är en del av problemet, säger Robert Karlsson, chef för utredningsenheten vid polisen i Region Väst, till SVT.

Pappan, som blivit intervjuad i Daily Mail, säger att hans son var en fantastisk pojke som var populär i skolan.

– Han älskade att simma, han var den starkaste simmaren. Han gillade inte att spela fotboll, utan det var simning som var hans sport, säger den skärrade pappan till Daily Mail.

Ytterligare en pojke och även två kvinnor befann sig i sovrummet där pojken sov. Händelsen utreds som mord alternativt dråp.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.