1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Tresor kom till Sverige när han var 13 – nu lever han för att hjälpa andra unga

Tresor Singbo driver en välgörenhetsorganisation där han reser till Kongo för att hjälpa unga – allt för att han vill göra skillnad.


Nyheter24 har tidigare skrivit om Tresor Singbo, 29 år, som driver den icke-vinstdrivande organisationen Hope. En organisation som jobbar för att hjälpa utsatta barn och ungdomar i Kongo-Kingshasa, där han själv kommer ifrån.

Sedan 2011, då han startade organisationen, har han gjort flera resor till Kongo för att hjälpa unga och göra en förändring.

– Jag kom till Sverige när jag var 13 och har varit med om vissa saker som fått mig att tänka och fundera mycket. Vad kan jag göra för att förebygga den okunskap som finns i världen? Säger han till Nyheter24.

Genom organisationen arbetar han nu med just detta, förebygga fördomar och okunskap och skapa mer hopp för de unga som lever i Kongo. Genom åren har organisationen byggt vattenbrunnar, en vårdcentral, skolor, startat små företag och fotbollslag för både tjejer och killar.

Privat

För någon vecka sedan kom han hem från Kongo, där organisationen arbetat under tre veckor. Den här gången fick de med sig glasögon och utrustning till att kunna göra synundersökningar. Även fotbollskläder som olika lag i Sverige donerat. Sedan tog de även med sig Solvatten, vilket är en vattenbehållare som rengör vatten med hjälp av solen.

– Jag vill göra något som gynnar alla. Jag vill att människor i världen ska förstå hur folket i Afrika har det och jag vill att folket där ska veta hur det är i Sverige, fortsätter han.

När Tresor var mindre sa han till sina lärare att en vacker dag ska han starta en välgörenhetsorganisation. Och efter studenten tog han ett privat lån och startade det.

– Folk lånar pengar för att köpa hus eller bil, då tänkte jag att jag kan låna pengar för att hjälpa människor. Barn och ungdomar är framtiden, de är bra att satsa på deras utveckling så att de kan förverkliga deras drömmar, säger han.

Första gången Tresor åkte dit ville barnen bara ha mat, då området där han jobbar är väldigt fattigt. Men under senare år har han märkt en stor skillnad, nu känner han att ungdomarna har fått mer hopp.

Privat

– Jag försöker lära barnen i Kongo om grundläggande värderingar, så som jämlikhetstänkande och att ha hopp och tro på sig själva, säger han.

Allt detta gör Tresor mellan sina studier och jobb, och allt finansieras själv.

– Det här är jag. Jag brinner för det här. Mitt mål är att jag ska göra skillnad och bidra med mer kärlek och förståelse, säger han.

Under den senaste tiden i Kongo har Tresor, tillsammans med ungdomarna, gjort en film för att sammanfatta vad som hänt under dessa veckor. Se den nedan.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.