Ser du vad som är tokigt här?
1 av 2
Ser du vad som är tokigt här? - Foto: Eget montage
Ooooooops. Det tilläts inte av Transportstyrelsen.
2 av 2
Ooooooops. Det tilläts inte av Transportstyrelsen. - Foto: Eget montage

Här är snuskiga registreringsskylten som stoppades – ser du varför?

Transportstyrelsen fick en chock när de fick se skylten – och gav ett blankt nej till att killen skulle få ha den på sin bil.


En personlig registreringsskylt beställdes av en kille från Varberg med texten 3JOH22A. Det fick han dock inte för Transportstyrelsen, skriver SVT Halland.

"Den teckenkombination du begärt kan uppfattas som stötande” var svaret som mannen fick och därför blev alltså den personliga skylten inte godkänd. Men ser du varför?

Visst ser den helt oskyldig ut vid en första koll – men om man spegelvänder texten så syns där i stället någonting helt annat. Klicka här för att kolla:

Bildkälla: Eget montage

Det står ju nämligen "rövhål", eller engelskans "asshole" där. Enligt Transportstyrelsen får ens personliga skylt inte väcka anstöt eller "medföra olägenhet". Exempel kan vara saker som anspelar på sex, våld, kriminalitet – eller helt enkelt svordomar.

Men det räcker inte där. En registreringsskylt får inte heller enligt Transportstyrelsen innehålla ett företagsnamn eller en produkt om du inte äger rättigheterna till namnet. En personlig skylt får inte heller ha samma teckenkombinationer som motsvarande registreringsskyltar går att läsa på Transportstyrelsens hemsida.

Just texten 3JOH22A har i flertalet år synts på internet i så kallade memes.

Lite kul är det väl ändå?

Läs också om WTF-skylten som förundrade stadsborna – eller om bilden som verkligen visar att karma existerar efter att en person kört in i någons bil och då lossnade registreringsskylten efter att denne smet.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda då ner vår fullspäckade app.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att skylten borde vara okej?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Man död i villabrand

En man i 65-årsåldern har avlidit i en brand i en villa i Älvsjö i Stockholms kommun.

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.

Sveriges Radio har tekniska problem

1 timme sedan
Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.