1 av 3
- Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
2 av 3
- Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Minst 160 elever och 18 lärare drabbade av akut kräkkatastrof på skola i Malmö

Skolan uppmanar nu föräldrar att komma för att hämta hem eleverna från en skola i Malmö


Ett omfattande utbrott av kräkande elever och lärare har drabbat en skola i Malmö. Fler än 160 elever och 18 lärare har insjuknat sedan i torsdags.

Den drabbade skolan, Stapelbäddsskolan i Malmö, har verksamhet från förskola upp till tredje klass. Nästan hälften av skolans 350 elever har stannat hemma under fredagen.

– Bland eleverna vet vi inte hur många som har kräkts, säger rektor Hans Liiksaar till Aftonbladet.

Skolan uppmanar nu föräldrar att hämta hem sina barn och för de elever som inte har möjlighet att få skjuts hem kommer skolan bedriva aktiviteter utomhus under fredagen och måndagen.

Det är i nuläget oklart om det är sjukdom eller matförgiftning som ligger bakom kräkningarna. Under fredagen får personal och elever annan mat än från skolmatsalen. Skolrestaurangen sparar mat för att kunna skickas till analys, uppger Aftonbladet.

Skolan uppmanar också att föräldrar ska låta sina barn vara hemma minst två dagar efter det att man senast kräkts. Förloppet uppges ha gått mycket snabbt sedan de första signalerna kom under torsdagseftermiddagen.

Se också mer från Skolmatskollens granskning när en skola drabbades av akuta kräkningar – och som misstänktes handla om skolmaten.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!