Flickan fördes till sjukhus i helikopter, men hennes liv gick inte att rädda.
1 av 2
Flickan fördes till sjukhus i helikopter, men hennes liv gick inte att rädda. - Foto: Faksimil / Google Maps
Olyckan inträffade söder om orten Tingstäde på Gotland.
2 av 2
Olyckan inträffade söder om orten Tingstäde på Gotland. - Foto: Faksimil / Google Maps

7-årig flicka påkörd av bil – avled av sina skador

En 7-åring blev påkörd av en bil på torsdagseftermiddagen. Hon avled av sina skador.


En flicka på Gotland skadades allvarligt när hon blev påkörd av en bil på torsdagen. Hon fördes till sjukhus med helikopter men när den kom fram kunde läkarna konstatera att flickan avlidit.

Den tragiska olycka inträffade när en person körde från orten Tingstäde i riktning mot Visby. Av okänd anledning befann sig den sju år gamla flickan på vägen.

– Flickan fördes till Visby lasarett med helikopter, men där kunde man konstatera att hon dessvärre avlidit till följd av sina skador. Alla anhöriga är underrättade och kristeam är igångsatta för stöd till anhöriga, säger Michael Lindquist, stationsbefäl på Gotlandspolisen, till HelaGotland.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.