Två män försökte lura in en flicka i en röd bil.
1 av 2
Två män försökte lura in en flicka i en röd bil. - Foto: Google Maps
Händelsen inträffade i Borås under torsdagseftermiddagen.
2 av 2
Händelsen inträffade i Borås under torsdagseftermiddagen. - Foto: Google Maps

Män försökte dra in flicka i bil – nu vill pappan varna andra föräldrar

Männen ska ha sagt till flickan att hennes mamma var skadad och låg på sjukhus.


Två män försökte locka in en flicka i tioårsåldern i en röd bil utanför hennes skola i Sjömarken på torsdagseftermiddagen, rapporterar Borås Tidning.

Männen ska ha sagt till flickan att hennes mamma var skadad och låg på sjukhus. Flickan fick då panik och sprang i väg och kunde ta sig hem till sin mormor där hon sedan kunde ringa sin pappa.

– Man blir ju chockad och otroligt orolig. Det var helt rätt av henne att springa. Man funderar på vad som hade kunnat hända annars, säger pappan till flickan till Borås Tidning.

Nu vill han vara andra föräldrar och även rektorn Ann-Mari Kettisen på skolan vill uppmana andra föräldrar att prata med sina barn.

– Vi har gått ut med ett meddelande om det på vår hemsida och i morgon kommer lärarna prata med samtliga klasser. Föräldrarna kommer även att få information i vårt veckobrev, säger Kettisen till Borås Tidning.

– Det är bra om det här kan nå så många som möjligt och att folk är uppmärksamma, säger pappan.

Skolan har även polisanmält händelsen.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
Bil
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.