Snön har kommit till Sverige.
1 av 2
Snön har kommit till Sverige. - Foto: TT
Men lugn, så här vitt är det inte ännu.
2 av 2
Men lugn, så här vitt är det inte ännu. - Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG

Fram med vinterkläderna – första snön har kommit till Sverige

Snart är vintern här och redan nu har årets första snö kommit till Sverige.


Nu är vintern nära och det är dags att plocka fram vinterkläderna för under lördagsmorgonen föll säsongens första snö. Det var i sydöstra Småland och norra Blekinge som snön föll.

– Det har inslag av snö eller blötsnö och främst gäller det områden i högre terräng, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI till Aftonbladet.

Men Andersson tror inte att det kommer att ligga kvar något vitt täckte över marken men chansen finns att det blir vitt på andra ställen i landet. För när vindarna når norra Värmland och Dalarna kan snön komma att ligga kvar.

"Kör försiktigt"

Polisen i Skåne, Blekinge och delar av Småland menar att man ska vara försiktig på vägarna om man fortfarande har sommardäcken på bilen och att man ska undvika att ge sig ut innan man bytt till vinterdäck.

– Kör väldigt försiktigt. Håll ned hastigheterna, det är helt avgörande, säger Fredrik Bratt, presstalesperson på polisen i region Syd till Aftonbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det för tidigt för snö?
Tack för din röst!
Senaste nytt

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.