En kvinna har hittats död.
1 av 2
En kvinna har hittats död. - Foto: TT/Google Maps
Kroppen hittades utomhus i centrala Stockholm.
2 av 2
Kroppen hittades utomhus i centrala Stockholm. - Foto: TT

Kvinna hittad död utomhus i centrala Stockholm – polisen misstänker mord

En kvinna har hittats död utomhus på Södermalm i Stockholm. Polisen misstänker mord. En man har gripits misstänkt för mord alternativt dråp.


Under söndagsmorgonen larmades polisen efter att en privatperson hade upptäckt en kropp på Södermalm i centrala Stockholm.

– Det är en kvinna som hittats död på marken nedanför den här fastigheten. Det är oklara omständigheter men vi har gripit en man misstänkt för mord alternativt dråp, säger Albin Näverberg, vid polisen i Stockholm till Aftonbladet.

Polisen misstänker att kvinnan ska ha fallit på något sätt från en bostad i fastigheten som kroppen hittades utanför.

Nu kommer polisen utreda om det rör sig om en olycka eller om ett brott. En man har gripits misstänkt för mord alternativt dråp. Polisen kan i nuläget inte gå ut med någon exakt information personernas ålder men har uppgett att det rör sig om äldre personer.

– Mannen greps i lägenheten som vi misstänker att kvinnan kommit från. Nu försöker vi klarlägga vad det är som har hänt, säger Näverberg till Aftonbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Larm om explosion i Åkersberga

Enorm AI-superdator byggs i Danmark

Danmark får en av världens snabbaste superdatorer. Kraftmonstret är inriktat mot generativ AI som ska ta fram nya proteinbaserade läkemedel.

Japan höjer räntan efter 17 år

Den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år. Skälet är främst att löneökningar har tagit fart.

700 instängda i australisk avkrok

Omkring 700 människor var strandsatta i norra Australien på tisdagen sedan en tropisk cyklon vid namn Megan dragit förbi och brutit förbindelser med resten av landet.

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

1 timme sedan
Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

1 timme sedan
Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.