Det är på en parkeringsplats i närheten av Handelskammarens byggnad i turistorten Antalya i Turkiet som en explosion ska ha inträffat på tisdagsmorgonen. Bilden är från ett annat tillfälle.
1 av 2
Det är på en parkeringsplats i närheten av Handelskammarens byggnad i turistorten Antalya i Turkiet som en explosion ska ha inträffat på tisdagsmorgonen. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Flera personer uppges vara skadade, och räddningspersonal ska finnas på plats.
2 av 2
Flera personer uppges vara skadade, och räddningspersonal ska finnas på plats. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Kraftig explosion på turistort i Turkiet – stort antal skadade

Explosionen ska ha skett före klockan 09.00.


Det är på en parkeringsplats i närheten av Handelskammarens byggnad i turistorten Antalya i Turkiet som en explosion ska ha inträffat på tisdagsmorgonen.

Flera personer uppges vara skadade, och räddningspersonal ska finnas på plats, enligt flera medier.

Orsaken till explosionen, som ska ha inträffat runt klockan 08.50 lokal tid, är i nuläget okänd.

Enligt en reporter till nyhetsbyrån DHA ska en förstörd bil finnas på platsen samt ett stort antal skadade personer. Fyra andra bilar och även byggnader runt omkring ska också ha skadats i explosionen, skriver Hurriyet Daily News.

Enligt Antalyas borgmästare Menderes Türel kan dock explosionen vara en olycka eftersom ingen skadats allvarligt, utan människor ska endast ha fått glassplitter på sig, skriver Hurriyet Daily News..

Enligt Davut Çetin, chef på handelskammaren, ska ingen ha omkommit i explosionen.

I går rapporterade vi att tre svenska ungdomar har gripits på en annan turistort i Turkiet, nämligen Alanya. Ungdomarna, som ska vara i 20-årsåldern, utreds enligt uppgift av terrorpolis.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Imam hetsade mot judar – döms

Trevande optimism i Qatar – men mycket kvarstår

Israels chefsförhandlare David Barnea har lämnat Qatar, men samtalen om vapenvila fortgår.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Skövde

"Vid koprsningen Ekängsvägen - Majorsgatan är det en fotgängare som blir påkörd av en bilist.", skriver polisen på sin hemsida.

Narkotikaförsäljning jämförs med serviceyrke

Försäkringskassan återkräver nästan 900 000 kronor från en man som fått sjukpenning samtidigt som han sålt narkotika. I sitt beslut jämför Försäkringskassan narkotikaförsäljningen med ett serviceyrke, rapporterar P4 Kalmar.

Branschen: Saknas energimål på kort sikt

Det är bra med långsiktiga mål, anser branschen och oppositionen när regeringen nu lagt fram sin energiproposition. Men det saknas tydliga mål på vägen dit. Det är viktigt att det finns el hela vägen fram till 2045, säger Johan Bruce på Skogsindustrierna.

Ja till omstridd säkerhetslag i Hongkong

Hongkongs parlament har röstat ja till en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.