Carolinas morfar Rune var trött på att tappa bort sin käpp.
1 av 4
Carolinas morfar Rune var trött på att tappa bort sin käpp. - Foto: Privat
Och eftersom han är en finurlig person kom han på en riktigt bra lösning.
2 av 4
Och eftersom han är en finurlig person kom han på en riktigt bra lösning. - Foto: Privat
Han spände fast en mobil vid käppen.
3 av 4
Han spände fast en mobil vid käppen. - Foto: Privat
Carolina delade sedan bilden i en grupp på Facebook där den fått tusentals delningar.
4 av 4
Carolina delade sedan bilden i en grupp på Facebook där den fått tusentals delningar. - Foto: Privat

Carolinas morfar tappade bort sin käpp – löste det med genialt lifehack

Morfar Rune blev irriterad på att han tappade bort sin käpp hela tiden, så han kom på en genial lösning.


När Carolina Johansson, 27, var på besök hos sin morfar Rune Ericsson, 86, i Norrköping fick hon se något som förbryllade henne lite. Morfadern hade nämligen spänt fast en telefon vid sin käpp.

– Först trodde jag det var för att han ville kunna ha telefonen nära, men när jag frågade visade det sig att det var tvärt om, berättar hon för Nyheter24.

Rune hade nämligen tröttnat på att tappa bort sin käpp i huset – vilket han tydligen gjorde ganska ofta. Så för att lösa problemet hade han spänt fast en extramobil vid den för att kunna ringa till käppen.

– Han är väldigt nöjd med lösningen och använder den flera gånger per dag. Nu funderar han istället på hur han ska kunna hitta sin nyckelknippa som tydligen också försvinner ganska ofta, skrattar Carolina.

Bildkälla: Privat

Hela sitt liv har Rune kommit på en hel del finurliga lösningar till vardagsproblem. Han har bland annat byggt en liten hylla med en spegel på sin ena duschdörr för att kunna raka sig i duschen och ett gemensamt signalsystem för honom och grannen för att de ska kunna läsa sin gemensamma post.

– Jag tycker det är fantastiskt att han kommer på sådana här lösningar. Han har en smartphone också. Här om dagen var han väldigt nöjd med att ha fått in en massa olika radiostationer på den.

Carolina tyckte idén var så pass smart att hon lade upp den i en grupp på Facebook där den snabbt fick stor spridning och hamnade även i gruppen Dr Status. Den har totalt sett fått över 6 000 gilla-markeringar sedan den lades upp för ungefär ett dygn sedan.

– Det verkade vara fler än jag som tyckte det var en smart grej, säger Carolina.

Så om du, liksom Rune, är lite glömsk och tappar bort saker titt som tätt har du nu fått det ultimata lifehacket för att det aldrig mer ska hända.

Nyheter24 har tidigare skrivit om lifehacket att du kan poppa popcorn med en plattång och 6 superknep som gör att ditt mobilbatteri håller längre.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hur genialt är inte det här?
Senaste nytt

USA: Vapen förstörda i Jemen

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

1 timme sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

2 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Skellefteå

igår 22:38
"Man misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika.", skriver polisen på sin hemsida.