Den 26-åriga mannen kontaktade en elvaårig och en nioårig flicka med grova sexuella meddelanden. (Bilden till vänster är en genrebild)
1 av 3
Den 26-åriga mannen kontaktade en elvaårig och en nioårig flicka med grova sexuella meddelanden. (Bilden till vänster är en genrebild) - Foto: TT BILD
Uppsala Tingsrätt har nu dömt den tidigare ostraffade mannen till skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst, men han kan slippa fängelse.
2 av 3
Uppsala Tingsrätt har nu dömt den tidigare ostraffade mannen till skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst, men han kan slippa fängelse. - Foto: TT BILD
Mannen hade kontakt med barnen via bland annat Snapchat men också på sidor på nätet. OBS bilden är en genrebild.
3 av 3
Mannen hade kontakt med barnen via bland annat Snapchat men också på sidor på nätet. OBS bilden är en genrebild. - Foto: TT BILD

Man pressade nioåring och elvaåring på nakenbilder – slipper fängelse

Polisen hittade även barnporr i datorn vid en husrannsakan hos den 26-åriga mannen från Gävle.


En 26-årig man från Gävle har vid två tillfällen försökt få två barn att posera avklätt på internet. Han hade kontakt med flickorna på nätet via chattforum och Skype och samtalen kom snart in på sex.

Den ena händelsen utspelade sig i mars 2015. Då försökte han få en nioårig flicka att ta bilder på sig själv naken och skicka till honom, vilket hon också gjorde vid två tillfällen.

Nioåringen fick också ta emot grova sexuella meddelanden från mannen.

Han försökte även övertala en elvaårig flicka från Västerås att ställa upp på nakenbilder några månader senare. Men hon vägrade ställa upp, trots minst sju grovt sexuella kontakter från mannens sida.

Mannens sexuella framfart bland barn fick sitt slut när polisen besökte hans hem och hittade tiotals barnpornografiska bilder och en film i hans dator.

Uppsala tingsrätt har nu dömt den tidigare ostraffade mannen till skyddstillsyn och 140 timmars samhällstjänst, men han kan slippa fängelse.

26-åringen har varit samarbetsvillig och bett om att få hjälp via frivården, för att inte riskera att begå liknande brottsliga handlingar i framtiden. Det kommer att ske genom ett särskilt rehabiliteringsprogram om relationer och samlevnad.

Utöver det har han även dömts att betala skadestånd motsvarande 10 000 kronor till flickan i Göteborg och 17 500 kronor till flickan i Västerås, samt 5 000 kronor för rättegångskostnader, skriver VLT.

Polisen har nyligen gått ut med en varning efter att något som ser ut som övergreppsbilder på ett barn har börjat spridas som en löpeld i sociala medier.

Nyheter24 har även skrivit om Leah tidigare, som trodde att hennes man var otrogen. Men istället hittade hon något helt fruktansvärt i hans dator.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.

Greta Thunberg åtalas återigen för ohörsamhet

Klimataktivisten Greta Thunberg åtalas återigen för brott, misstänkt för två fall av ohörsamhet mot ordningsmakten, rapporterar Expressen.

Storbritannien stärker försvaret

Storbritannien ska lägga 2,5 procent av sitt BNP på försvarsutgifter, meddelar premiärminister Rishi Sunak under ett besök i Polen. Under 2023 lade landet drygt 2,2 procent av BNP på försvaret.

Flera döda på Engelska kanalen

Fem personer, varav ett barn, omkom när de försökte passera Engelska kanalen från Frankrike till Storbritannien, meddelar franska myndigheter. Det sker bara timmar efter att det brittiska parlamentet godkänt det kontroversiella lagförslaget om migrantflyg till Rwanda.