Nya bluffmail i Postnords namn cirkulerar på internet.
1 av 2
Nya bluffmail i Postnords namn cirkulerar på internet. - Foto: TT/Faksimil
Det har tidigare hänt att bluffmail i Postnords namn har cirkulerat på internet.
2 av 2
Det har tidigare hänt att bluffmail i Postnords namn har cirkulerat på internet. - Foto: TT

Polisen varnar: Öppna absolut inte det här mejlet

Ett nytt bluffmail från Postnord cirkulerar på internet. Nu uppmanar Postnord sina kunder att vara uppmärksamma.


Det har hänt flera gånger tidigare att bluffmail i Postnords namn har cirkulerat och nu har det hänt igen. Falköpings Tidning rapporterar tidigare om bluffmailet och nu varnar Postnord sina kunder.

– Tyvärr utnyttjar bedragare både vårt och andra stora företags namn för att göra skada. Det kommer nya varianter hela tiden, även om innehållet i stort sett är det samma. Det handlar oftast om att man inte kunnat leverera ett paket, säger Maria Ibsén, pressekreterare hos Postnord, till Expressen.

Bildkälla: Faksimil

I mailet står det att kunden som mottagit mailet har fått en avgift på 52 kronor för ett paket som har försökts att levereras.

– Kunden uppmanas klicka på en länk för att få ett dokument och den länken innehåller en skadlig kod. Det som kan hända är att datorn låses helt och hållet och att man måste betala en lösensumma för att låsa upp den, säger Ibsén.

Postnord uppmanar nu sina kunder att kolla noga och kontrollera saker som avsändaren.

– För det första begär vi aldrig betalt för att lagra ett paket innan det lämnas ut. Och den adress vi skickar mejl ifrån slutar på @postnord.com, inget annat. Vi skickar dessutom sällan mejl till våra kunder. De flesta aviseringar sker via pappersavi eller sms.

Även i Danmark varnar man för mejlen. Där är det enligt Newsbreak.dk polisen i Västjylland som varnar för mejlet, och menar att man absolut inte ska öppna mejlet om man fått det.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fått ett bluffmail från Postnord?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.