Här är dramatiska videon som visar det brutala rånet: "Såg ut som automatvapen"

Se den dramatiska videon där gärningsmännen flyr efter att ha hotat personal och stulit flera mobiltelefoner.


På tisdagsförmiddagen blev två butiker rånade i Sickla köpkvarter utanför Stockholm. Enligt uppgifter till Nyheter24 var upp till fyra gärningsmän inblandade.

Butikerna säljer telefoner, abonnemang och liknande tekniska produkter. In i butikerna tog sig gärningsmännen beväpnade med kofötter.

– Min chef stod med en kund och när de tog sig in fick han kunden i säkerhet och ringde polisen på en gång, säger en person som jobbar i en av butikerna till Nyheter24.

Vittnet berättar att han stod på sitt kontor och såg på en kamera hur hans andra kollega befann sig ute i butiken. Han ska ha blivit tvingad ner på backen och blev sedan slagen med en kofot när han vägrade öppna ett låst skåp.

– De var alla klädda i svarta kläder med skidmask för ansiktet. Efter ett tag stack de iväg från butiken utan att ha fått med sig något från vårt säkerhetsskåp. Det läskigaste var att på kameran såg en kofot ut som ett automatvapen. Då var jag riktigt rädd, säger vittnet.

Tjuvarna kan ha fått med sig omkring 50 mobiltelefoner och omkring 10 iPads.

En person som jobbar i gallerian filmade händelsen och försökte blockera rymningsvägen för tjuvarna. Enligt polisens händelserapport hittades två skadade fordon som kan ha använts som flyktbilar. Gärningsmännen kan ha lämnat området till fots eller i ett annat fordon.

– Vi har fått uppgifter om att gärningsmännen fått tillgång till flyktfordon vid en skola i närheten. Men vi har i nuläget inga vittnesuppgifter och inga misstänkta, säger Kjell Lindgren, presstalesperson för Stockholmspolisen till Nyheter24.

Händelsen är brottsrubricerad som grovt rån.

Vet du mer om händelsen? Tveka inte att dela med dig av information till polisen på 114 14.

Läs också om Niklas som fångade tjuvarna på film och som utlovar belöning till den som kan hitta dem.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

1 timme sedan
Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

1 timme sedan
USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Polisen i Vilhelmina rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på E45, nordost om Vilhelmina.", skriver polisen på sin hemsida.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.