Ett bra exempel och ett dåligt exempel.
Ett bra exempel och ett dåligt exempel. - Foto: TT/polisen

Har du en smutsig bil? Då kan det bli en dyr historia

Upp till 1 500 kronor kan polisen bötfälla dig med.


Det gäller att hålla sin registreringsskylt ren, annars kan nämligen polisen bötfälla dig med upp till 1 500 kronor, skriver Göteborgs-Posten.

Under onsdagsförmiddagen lade Stockholmspolisen upp ett inlägg på sin Facebooksida där de rapporterade om olika trafikförseelser under måndagen och tisdagen på riksväg 73.

De skriver bland annat "3 rapporterades för att deras registreringsskyltar var oläsliga - se till att torka av dem så slipper du böter för något som tar 20 sekunder att åtgärda".

– Om man inte håller rent sin skylt så det inte går att läsa vad det står på den, då är det inte okej att köra runt. Jag förutsätter att den hålls ren i och med trängselskatten och om man kör för fort, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen till GP.

Efter sitt inlägg fick polisen ta emot kritik där en person ifrågasätter om det är rimligt att en ska stanna var femte minut och torka av registreringsskylten vid dåliga väderförhållanden.

Något som polisen däremot hade svar på tal på och bemötte personens kritik direkt på Facebook.

– Tar man ett varv runt bilen innan man kör så borde man se att skyltarna är oläsliga och då får man torka av dem! Kan ju även vara bra att ta varvet runt för att se att bilen inte har några brister som kan påverka körningen. Sedan så har det varit relativt torrt de sista dagarna. Det handlar inte bara om registrering av trängselskatt utan händer en olycka då kan ju vittnen faktiskt ha en chans att identifiera fordonet!.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

1 timme sedan
I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

1 timme sedan
Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.