Kungens bästa vän.
Kungens bästa vän "Noppe" Lewenhaupt hittades död under onsdagsmorgonen. - Foto: TT

Kungens bästa vän "Noppe" Lewenhaupt har dött

Strax efter 12 på onsdagen hittades kungens bästa vän Carl Adam "Noppe" Lewenhaupt död i vattnet vid Gärdet i Stockholm.


På onsdagsmorgonen var en person ute för att rasta sin hund runt klockan 12. Då hittades en kropp liggandes i vattnet utanför Hundudden vid området Gärdet i Stockholm – som visade sig tillhöra den kända profilen och kungens bästa vän Carl Adam "Noppe" Lewenhaupt.

– Vi fick in samtal från SOS Alarm om att det skulle flyta en kropp i vattnet. Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen och kroppen bärgades. Det handlar om en man född 1947. Det finns inga misstankar om brott, säger Carina Andersson på polisens regionledningscentral i Stockholm, till Aftonbladet.

När ambulans kom till platsen och förde den döda kroppen till rättsmedicinsk undersökning underrättades de anhöriga om dödsfallet. Det visade sig mycket riktigt vara entreprenören och krögaren Carl Adam "Noppe" Lewenhaupt, en av kung Carl XVI Gustafs bästa vänner, som hittades död i vattnet.

– Familjen kan bekräfta att Carl Adam Lewenhaupt har avlidit. ”Noppe” är den varmaste människa vi någonsin mött. Han var en underbar person och är oändligt saknad, säger familjen och de närmaste vännerna i en gemensam kommentar, till Aftonbladet.

"Noppe" var mest känd för den exklusiva medlemsklubben "Noppes" ett stenkast från Stureplan i Stockholm. Där har kungen setts till vid flera festliga tillfällen.

Kungen pratade om sin bästa vän medan han träffade reportrar under skid-VM i Lahti, Finland under onsdagen:

– Det är en av mina äldsta vänner och vi har haft väldigt trevligt och roligt tillsammans. Han var i ordets rätta bemärkelse en riktig spjuver, en riktigt god kamrat och vi har haft många goda skratt tillsammans, säger kungen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.