En 67-årig man från Skåne har dömts till fängelse för grov våldtäkt och sexuellt utnyttjade mot barn.
1 av 3
En 67-årig man från Skåne har dömts till fängelse för grov våldtäkt och sexuellt utnyttjade mot barn. - Foto: Montage TT
Men nu sänker hovrätten hans straff.
2 av 3
Men nu sänker hovrätten hans straff. - Foto: TT
De försvarar straffsänkningen med att han är gammal.
3 av 3
De försvarar straffsänkningen med att han är gammal. - Foto: TT

Man får mildare straff för barnvåldtäkt – för att han är gammal

En 67-årig man från Skåne har dömts till fängelse för grov våldtäkt och sexuellt utnyttjande av barn. Nu sänker hovrätten hans straff.


Det var i augusti som en 67-årig man i Skåne greps efter att ett av hans barn gjort en polisanmälan. Polisen hittade därefter hundratals fotografier och 15 filmer med barnpornografiskt innehåll.

Nu lindrar hovrätten straffet för mannen som även ska ha gjort sig skyldig till grov våldtäkt mot minderåriga, uppger TT via Svenska Dagbladet.

Mannen ska ha dömts till åtta års fängelse i tingsrätten för grov våldtäkt mot två barn och sexuellt utnyttjade av ett tredje barn. Åklagaren ville se en skärpning till tio år. Istället sänktes straffet till 7,5 års fängelse.

Anledningen till att straffet sänktes var att hovrätten ville ta hänsyn till mannens, som alltså uppges vara 67 år, ålder och att en del av de övergrepp han dömts för hände för länge sedan, skriver Svenska Dagbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde mannen fått sänkt straff?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.