Skatteverket går ut med en varning.
1 av 3
Skatteverket går ut med en varning. - Foto: TT
En person har blivit lurad på pengar efter en falsk Facebook-profil kontaktat personen och bett om känsliga uppgifter.
2 av 3
En person har blivit lurad på pengar efter en falsk Facebook-profil kontaktat personen och bett om känsliga uppgifter. - Foto: TT
Skatteverket kontaktar dig endast via myndighetspost (som i den digitala brevlådan) eller på din låsta personliga sida på deras hemsida.
3 av 3
Skatteverket kontaktar dig endast via myndighetspost (som i den digitala brevlådan) eller på din låsta personliga sida på deras hemsida. - Foto: TT

Skatteverkets varning inför deklarationen: Bedragare lurar folk på Facebook

En person ska ha blivit av med en summa pengar efter att ha blivit lurad av bedragare. Nu går Skatteverket ut med en varning.


Under tisdagen var första dagen som det gick att börja deklarera. I deklarationstider så passar bedragarna på. Skatteverket går up på sin hemsida och varnar för en falsk kundportal på Facebook.

En person ska ha drabbats av bedrägeriet och blivit av med en okänd summa pengar. Händelsen är polisanmäld.

Lurendrejeriet går ut på att bedragarna har bevakat Skatteverkets kommunikation på sociala medier och tagit kontakt med kunder med uppmaningen att lämna ut personliga uppgifter. De drabbade har kontaktats via personliga meddelanden på Facebook.

Uppgifterna som bedragarna bett om är en uppmaning att ge sina sista siffror i personnumret och att logga in med sitt bank-ID.

Den här portalen ska se precis ut som Skatteverkets varumärke och grafiska profil.

Tänk på det här!

Har du fyllt i uppgifter och blivit utsatt för bedrägeri så ska du ringa polisen (på 114 14) för att anmäla brottet. Kontakta också din bank för att spärra ditt konto.

Skatteverket frågar aldrig efter känsliga uppgifter via mejl, sms eller sociala medier. Det kan de endast göra på sin hemsida när du loggat in själv med din e-legitimation.

Var försiktigt där ute och kom ihåg att sista datumet för att deklarera är den 2 maj. Här kan du se alla viktiga datum för årets deklaration.

Läs också om vad du ska göra för att få tillbaka skattepengarna redan till påsk.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du orolig för bedragare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

700 instängda i australisk avkrok

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

2 timmar sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

3 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.