Saknar du också vårvärmen många fick njuta av förra helgen?
1 av 3
Saknar du också vårvärmen många fick njuta av förra helgen? - Foto: Pixabay/TT
Grattis! Nu verkar det som att den är tillbaka.
2 av 3
Grattis! Nu verkar det som att den är tillbaka. - Foto: TT BILD
Soldyrkare i vårsolen vid vattnet, typiskt vårtecken.
3 av 3
Soldyrkare i vårsolen vid vattnet, typiskt vårtecken. - Foto: TT BILD

Håll ut! Vårvärmen är tillbaka – redan till helgen

Okej, det kanske inte direkt är tropisk hetta på gång, men vissa delar av Sverige får njuta av rekordvärme lagom till arbetsveckans slut.


Många av oss fick chansen att njuta rejält av den plötsliga vårvärmen som Sverige bjöds på under förra helgen.

En av dem var Moa, 14, som passade på att sola i väntan på årets första grillkväll – när en väldigt fräck fyrbent tjuv plötsligt dök upp, vilket du kan läsa mer om här.

Tyvärr kom väderbakslaget, sådär som det alltid gör under de första vårmånaderna. I veckan har snön gjort en ovälkommen comeback på många ställen i landet.

Bildkälla

Men håll ut!

Lagom till arbetsveckans slut kommer värmen äntligen tillbaka. Och det kan faktiskt bli rekordtemperaturer för säsongen med uppemot 19 grader i Sydsverige på fredag.

Kalmar län, inre delarna av Blekinge och Skånes inland is where it's at, så se till att dra dit om du vill njuta av varmare vindar.

Däremot kan det vara bra att veta att solen inte nödvändigtvis kommer skina, utan det blir ganska disigt med varm och fuktig luft. Så du behöver inte blåsa på med någon överdriven solskyddsfaktor direkt.

Bildkälla

– Temperaturerna kan variera beroende på vindriktning. Det ska blåsa från sydost så det blir nog lite kyligare längst kusterna, säger Johan Groth meteorolog och VD på StormGeo till Expressen.

Sverige i övrigt får en ganska mild helg med kyligare luft och en temperatur strax över nollan, med minusgrader längre norrut. Å andra sidan är solchansen större, så alla verkar vinna på ett eller annat sätt oavsett var i landet ni befinner er.

Om du struntar totalt i vilket väder det än blir, så kanske den här nyheten är något för dig. Nu har nämligen Netflix lagt till den här funktionen som vi alla har saknat.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Längtar du efter vårvärmen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

1 timme sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

2 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

2 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

2 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.