Pengar rullar in som de ska.
1 av 2
Pengar rullar in som de ska. - Foto: TT
Det går bra nu.
2 av 2
Det går bra nu. - Foto: TT

I natt får 600 000 personer sin skatteåterbäring – är du en av dem?

Ja, det är redan dags. För nästan 600 000 svenskar trillar skatteåterbäringen in på kontot i natt.


– Pengarna sätts in på kontona från och med onsdag, säger Eva Bodén, verksamhetsutvecklare på Skatteverket till Expressen.

Så vilka är dessa lyckliga som får sina pengar redan nu? Jo, det rör sig om de som deklarerade på internet senast den 29 mars. För att kunna göra det behövde man dessutom ha anmält sig till en så kallad digital brevlåda (här kan du läsa om hur du skaffar en digital brevlåda).

Och pengarna, hela 5 859 229 971 kronor, har redan lämnat Skatteverket och är på väg till mottagarnas konton.

– Från onsdag börjar pengarna att betalas ut av bankerna. Men det kan också bli torsdag och fredag för en del personer. Normalt brukar bankerna hinna på en eller två dagar, säger Eva Bodén till Expressen.

För den som inte e-deklarerat kommer pengarna tidigast den 8 juni. Om du är mer old school, och skickar in en pappersdeklaration, får du vänta till augusti eller september innan pengarna kommer.

Läs också om Skatteverkets varning – för bedragare som lurar folk på Facebook.

Få koll på alla viktiga datum om deklarationen här:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Får du pengar tillbaka på skatten i år?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.