Det borde finnas fler som Anton!
Det borde finnas fler som Anton! - Foto: Privat

Anton gav kompis tips inför dejten – men det blev lite mer än så

Anton Liljeroth fick en fråga från en kompis som skulle på dejt för första gången. Då bestämde han sig för att ge rejält med hjälp.


Anton Liljeroth, 19, och hans polare Olle var under påskhelgen ute för att hitta lite bakisfrukost efter en utekväll. Men mitt i duons letande ringde Antons telefon. Det visade sig att en gemensam kompis till dem skulle gå på dejt och ville ha lite tips.

– Min kompis som på den tiden hade ett förtroende för mig ringde och frågade om lite tips till dejten, som han var lite nervös inför. Jag har själv aldrig varit på dejt men jag försökte hjälpa honom så gott jag kunde, berättar Anton för Nyheter24.


Anton såg till att verkligen finnas där för sin kompis. Bildkälla: Privat

Sagt och gjort. Vännen hade dock gjort ett misstag – han hade berättat var någonstans dejten skulle äga rum. Detta gjorde att Anton och Olle kom på den briljanta idén att dra dit och hålla lite koll på vännen.

– Vi kom på att vi måste stötta en kompis på hans första dejt så vi trängde oss på. När vi kom in på fiket och han får syn på oss stelnar han till, det var en sådan riktig mördarblick.

Anton och Olle satte sig vid ett bord några meter från dejten och började ta bilder och sms:a den stackars kompisen lite fler tips (som man ju gör för att man är en bro). Bland annat fick han tipset att säga: "säg till henne att du älskar henne och är rik".


Bildkälla: Twitter

Tyvärr verkade inte vännen direkt överentusiastisk över Anton och Olles försök att finnas där för honom.

– De var inte så populära, tror inte ens han nämnde att han var rik, säger Anton.

När killarna slutligen lämnade dejten och drog hem bestämde sig Anton för att historien var lite för rolig för att inte delas, så han lade ut den på sin Twitter. Där gjorde den snabbt succé och har i dagsläget fått över 1 400 gilla-markeringar och 300 delningar.

Men det verkar i alla fall som dejten gick helt okej. Anton avslöjar nämligen att det verkar som det blir en andra dejt. Och det kan även bli så att han och Olle kommer komma även på den.

– Självklart kommer vi komma, vi måste bara lista ut var den ska vara, skrattar Anton.

En anna person som gjorde en riktigt rolig grej som uppmärksammats på nätet är Alexandra som var ensam på alla hjärtans dag men såg till att lösa det på ett lite oväntat sett. Se klippet i spelaren under.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Anja som råkade fria till en kille hon precis träffat och Natalia som fick ett riktigt pinsamt meddelande av sin kille.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit på en dejt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

"Personbil i singelolycka på E4.", skriver polisen på sin hemsida.

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

1 timme sedan
Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

1 timme sedan
Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.